Panden Vurenhout en Symon Spiersweg dicht na wietvondst

Aan het Vurenhout in Zaandam is vanochtend een woning gesloten voor drie maanden nadat de politie daar eerder een hennepkwekerij had aangetroffen.

Door bouwinspecteurs is vanmorgen tijdens een controle in een bedrijfspand aan de Symon Spiersweg in Zaandam een hennepkwekerij aangetroffen. Dit pand wordt een jaar gesloten.

In de kwekerij aan de Symon Spiersweg stonden 373 hennepplanten in bloei. Ook was sprake van diefstal water en stroom. De politie heeft de kwekerij onderzocht en de goederen in beslag genomen. Op last van de burgemeester is het pand met spoedbestuursdwang gesloten voor de duur van 12 maanden.

Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie op 27 november 2019 tijdens een controle een hennepkwekerij met 294 hennepplanten aangetroffen in een woning  op de 7e etage aan het Vurenhout. Ook daar was sprake van diefstal van stroom. De woonkamer was ingericht voor het professioneel telen van hennep. Daarnaast zijn veel hennep gerelateerde goederen aangetroffen in het appartement. Onder andere assimilatielampen, koolstoffilters, transformatoren, kachels, water-, beluchting- en dompelpompen en knipbenodigdheden.

Bron: persbericht gemeente Zaanstad (ook foto)

Symon Spiersweg drugs

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *