Parteon wil Chromos-terrein aan projectontwikkelaar verkopen (met 360-foto)

Het Chromos-terrein tussen Nauernasche Vaart en Noorderhoofdstraat in Krommenie wordt zeer waarschijnlijk binnenkort door Parteon verkocht.

De onderhandelingen met Expo Vastgoed Ontwikkeling uit Bleiswijk zijn in de “afrondende fase” aldus de woningcorporatie.

In 2014 bood Parteon het eerder aangekochte terrein al aan als “potentiële woningbouwlocatie” waarop ongeveer 60 rijwoningen zouden kunnen worden gerealiseerd. Het perceel aan de Noordervaartdijk 2 heeft een oppervlakte van ongeveer 17.500 m2.

Op de website van Expo Vastgoed Ontwikkeling staat dat in opdracht van het Spoorweg Pensioenfonds 75 grondgebonden woningen op het terrein worden ontwikkeld. Voor Parteon worden 19 appartementen gebouwd: “met de bouw wordt naar verwachting in 2019 gestart”.

[Update: Expo heeft de Chromos-pagina off-line gehaald na onze publicatie]

Volgens Sandra van der Woude van Parteon is de corporatie met Expo in gesprek, maar zijn de plannen nog “onder voorbehoud, contracten zijn nog niet getekend.”

Bij KRK-makelaars wordt het complex aangeboden voor € 1,25 miljoen.

In januari 2017 kondigde Zaanstad aan te onderzoeken in het kader van MAAK.Zaanstad of woningbouw op het bedrijventerrein Krommenie-Oost mogelijk was. Volgens de gemeente bood het bedrijventerrein in Krommenie “kansen voor woningbouw in combinatie met de huidige bedrijvigheid.” Het bestemmingsplan-gebied Krommenie-Oost omvat naast het Chromos-complex ook het gebied van Klinkenberg en Vlaar Enveloppen.

Rondkijken op het terrein? Dat kan hier.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *