Parteon wil Chromos-terrein aan projectontwikkelaar verkopen (met 360-foto)

Het Chromos-terrein tussen Nauernasche Vaart en Noorderhoofdstraat in Krommenie wordt zeer waarschijnlijk binnenkort door Parteon verkocht.

De onderhandelingen met Expo Vastgoed Ontwikkeling uit Bleiswijk zijn in de “afrondende fase” aldus de woningcorporatie.

In 2014 bood Parteon het eerder aangekochte terrein al aan als “potentiële woningbouwlocatie” waarop ongeveer 60 rijwoningen zouden kunnen worden gerealiseerd. Het perceel aan de Noordervaartdijk 2 heeft een oppervlakte van ongeveer 17.500 m2.

Op de website van Expo Vastgoed Ontwikkeling staat dat in opdracht van het Spoorweg Pensioenfonds 75 grondgebonden woningen op het terrein worden ontwikkeld. Voor Parteon worden 19 appartementen gebouwd: “met de bouw wordt naar verwachting in 2019 gestart”.

[Update: Expo heeft de Chromos-pagina off-line gehaald na onze publicatie]

Volgens Sandra van der Woude van Parteon is de corporatie met Expo in gesprek, maar zijn de plannen nog “onder voorbehoud, contracten zijn nog niet getekend.”

Bij KRK-makelaars wordt het complex aangeboden voor € 1,25 miljoen.

In januari 2017 kondigde Zaanstad aan te onderzoeken in het kader van MAAK.Zaanstad of woningbouw op het bedrijventerrein Krommenie-Oost mogelijk was. Volgens de gemeente bood het bedrijventerrein in Krommenie “kansen voor woningbouw in combinatie met de huidige bedrijvigheid.” Het bestemmingsplan-gebied Krommenie-Oost omvat naast het Chromos-complex ook het gebied van Klinkenberg en Vlaar Enveloppen.

Rondkijken op het terrein? Dat kan hier.

Deel dit artikel:

3 reacties op Parteon wil Chromos-terrein aan projectontwikkelaar verkopen (met 360-foto)

 1. R.pauw schreef:

  Maar waarom gaat Parteon het zelf niet ontwikkelen? Dat is de vraag die voorligt, Orkaan.

  • Jan Piet Bloem schreef:

   Weet iedereen dat achter de huidige gevelbeplating het oude fabrieksgebouw schuilgaat met uitstraling zoals het Vlaar-comlex? De moeite waard te behouden en te hergebruiken voor nieuwe functie!

 2. Jurgen von S schreef:

  Als het inderdaad voor €1,25 mln wordt verkocht dan is dat net zoveel als voor het postkantoor werd gevraagd:

  https://www.deorkaan.nl/postkantoor-krommenie-onder-voorbehoud-verkocht/

  Ik zie trouwens op de plantekening dat er ‘3 villa’s, ontwikkeling buiten planstudie’ staat ingetekend op de locatie van het oude postkantoor. Wellicht weten zij al meer van de plannen voor het postkantoor??

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.