‘Opheffingsuitverkoop. Wij gaan stoppen! Alles moet weg!’ De gele posters op feestwinkel Partycorner zijn niet te missen. Het feest is afgelopen. Niet helemaal op de manier waarop Margot en Rob Korting het voor ogen hadden. 

Margot vertelt dat ze de zaak in Zaandam al zo’n 25 jaar heeft. Ze is nu 68 jaar, maar ze was er nog niet echt klaar mee. Helaas is de huur opgezegd omdat de eigenaren van het pand er iets anders mee willen. 

Voor Margot en Rob is het geen optie meer om op zoek te gaan naar een nieuw pand. Ook als ze alleen online verder zouden willen hebben ze opslag nodig en eigenlijk denken ze niet dat dat nog wat wordt. Daardoor komt het einde van hun zaak nu wat abrupt. 

Wat de toekomst het pand aan de Westzijde nummer 1 brengt weten we niet precies. Er zou sprake zijn van splitsing en er zouden appartementen worden gebouwd aan de achterkant. 

In het verleden was het de winkel van Simon de Wit, die hier in 1960 de eerste Nederlandse supermarkt opende. In 1972 werd Simon de Wit overgenomen door Albert Heijn en 10 jaar later was de naam Simon de Wit verdwenen. De supermarkt in de Westzijde werd afgestoten. Hier kwam later Halfords dat in 2014 failliet ging. Het bedrijf maakte een doorstart met enkele filialen maar Zaandam zat daar niet bij. Daarna kwam Partycorner. 

Eind maart moet het winkelpand leeg zijn. 

Door: Merel Kan, foto Edwin Wielenga info Margot Korting Orkaan-archief