Pas op voor oplichting!

Politie Zaanstreek waarschuwt voor oplichters die actief zijn in de Zaanstreek. De politie heeft de afgelopen weken meer meldingen gekregen over bankhelpdeskfraude en zelfs personen die zich ten onrechte voordoen als politieagent.

Ondanks alle waarschuwingen lukt het de oplichters helaas nog steeds om bij ouderen geld afhandig te maken.

Afgelopen zondag (22 januari) werd op de facebookpagina Wormerveer gewaarschuwd voor een oplichter die in Wormerveer actief is. Er wordt gebeld door de Rabobank dat er iets mis is met de rekening. Tijdens dat gesprek staat er iemand van “de politie” aan de deur. Nadat aan de telefoon rekeningnummer en pincode zijn gegeven wordt de pas door “de politieagent” meegenomen. Helaas is er vervolgens geld opgenomen bij de pinautomaat aan de Zaanweg in Wormerveer.

De oplichters gaan steeds verder en sturen nu ook per e-mail een brief uit naam van de politie. Onderstaande brief heeft de politie gedeeld via facebook. Uit de reacties op dit bericht blijkt dat meerdere mensen deze brief in hun mailbox hebben gevonden.

Blijf met elkaar (en vooral met ouderen) het gesprek hierover voeren. Zo zorgen we er samen voor dat er minder slachtoffers van deze laffe manier van misdaad zijn.

Vermoed je onraad? Bel dan direct 112. Mogelijk kunnen de fraudeurs dan op heterdaad worden betrapt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *