Het Duyvis Wiener-muziekpaviljoen in het Kogerpark is afgelopen nacht grotendeels in vlammen opgegaan. Volgens Menno de Haas van Stichting Koogerpark moet het paviljoen als verloren worden beschouwd: podium, achterwand en dak zijn vrijwel volledig verwoest.

Omdat er brandstichting wordt vermoed – waarschijnlijk begonnen op het podium – is aangifte gedaan en heeft de politie sporenonderzoek verricht. Het gebouwtje wordt afgezet met bouwhekken omdat de constructie niet meer veilig is.

Op de Facebook-pagina zegt het bestuur ‘verslagen, verdrietig en boos’ te zijn: “Hoe verder? We weten het nog niet. Juist nu we dit jaar onze programmering weer langzaam wilden opbouwen moeten we het zonder ons hart stellen.”

Een bijeenkomst voor het komend weekend is inmiddels afgelast. Ook doet het paviljoen wel eens dienst als plek voor huwelijksvoltrekkingen. Ook dat zit er voorlopig niet in.

Het pand is geschonken door de Koogse machinefabriek Duyvis Wiener maar is eigendom van Zaanstad die het ook onderhoudt. De verzekering is inmiddels op de hoogte gesteld.

Door Piet Bakker. Bronnen: Facebook-pagina’s Stichting Koogerpark en Koog aan de Zaan – bewoners Oud-Koog, Menno de Haas (Stichting Koogerpark). Menno stuurde ook de foto’s (boven). De foto’s in de slideshow hieronder zijn van Dani Lok.