Een peperdure BMW M5 Competition met 625 PK is dinsdagavond gecrasht. Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 20.00 uur op de Provincialeweg N246 in Assendelft.

De auto reed vanaf de kant van pontje Buitenhuizen richting de Watertoren in Assendelft. Een stuk voorbij de rotonde ging de auto in de bocht glijden, waarbij de bestuurder de macht over het stuur kwijt raakte. De auto reed over een vluchtheuvel op het midden van de weg en kwam op de andere weghelft terecht. Daar ramde deze vervolgens een lantaarnpaal en een ANWB-verkeersbord*.

De bestuurder bleef ongedeerd, maar de bijrijder is met onbekend letsel met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan de auto, die nog geen jaar oud is en een nieuwwaarde van zo’n 227.000 euro heeft, is aanzienlijk. Deze is naar alle waarschijnlijkheid total loss en is opgehaald door bergingsbedrijf Hoogwout.

De bestuurder zal door de politie worden aangemeld bij het CBR.

De Provincialeweg in de richting van pontje Buitenhuizen blijft voorlopig nog afgesloten. De weg moet gereinigd worden en het fietspad moet worden schoongeveegd. Vanavond worden de lantaarnpaal en het verkeersbord weggehaald. Het verkeer wordt in beide richtingen over één baan geleid.

Onder een slideshow met negen foto’s (klik op pijltjes of swipe)

* De medewerker van de Provincie vertelde ons gisteravond dat het ging om een ANWB-verkeersbord. Met dank aan Bernard Heijne weten we inmiddels dat de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) sinds 2015 verantwoordelijk is voor de bewegwijzering langs alle Nederlandse openbare wegen. Samen met wegbeheerders bepaalt de NBd wanneer er een bord geplaatst wordt. De NBd herstelt of verplaatst per jaarlijks zo’n 500 borden.

Bijdrage door Michel Schermer