In een knotsgekke en doelpuntrijke derby tegen Assendelft wist KFC de drie punten in eigen huis te houden. De ploeg van René Reijinga toonde veerkracht en wist een achterstand om te buigen in klinkende 6-3 overwining. Door gunstige resultaten op maar liefst vier(!) andere velden zijn de Koogers niet meer te achterhalen in de 3e periode en mogen ze via de nacompetitie proberen promotie af te dwingen naar de 1e klasse.

Assendelft staat ondanks de nederlaag nog in de veilige middenmoot, maar heeft nog maar een marge van twee punten op nummer negen LSVV. Saenden verloor van concurrent Meervogels’31 met 2-3 en door de nederlaag nemen de degradatiezorgen toe. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg maar één punt meer dan ZAP dat op een directe degradatieplek staat. SVA kwam op eigen veld niet verder dan 0-0 en zakte naar de derde plek. 

Fortuna Wormerveer wist in de 1e klasse met 3-0 te winnen van directe concurrent IVV en pakte daarmee de laatste strohalm om directe degradatie te ontlopen, al heeft het dat niet in eigen hand. Lees hier een uitgebreid verslag van de wedstrijd.

In de 3e klasse zette Sporting Krommenie een grote stap richting plaatsing voor de promotiewedstrijden. Niet alleen won het op eigen veld met 4-0 van Hercules Zaandam, het zag ook concurrent WSV’30 met 4-2 verliezen bij Meteoor. De verschillen blijven echter klein in de top van het algemeen klassement en in de 3e periode dus dat belooft nog een spannende ontknoping te worden. RCZ verloor op eigen veld met 0-4 van nummer twee Limmen en omdat directe concurrent Zwanenburg wel won zakten de Racers naar een directe degradatieplaats.

Zaandijk is de weg in de 4e klasse helemaal kwijt. Lang deed het mee om de top vier plaatsen maar na de vijfde nederlaag op rij moet het serieus rekening houden met het spelen van nacompetitie. Op eigen veld was concurrent Kwiek’78 met 0-2 te sterk en aangezien de andere concurrenten ook punten pakten is de achterstand op de veilige middenmoot inmiddels drie punten.

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams


Uitslagen zondag
Fortuna W – IVV 3-0
KFC – Assendelft 6-3
Meervogels’31 – Saenden 3-2
SVA – Schagen 0-0
Sp.Krommenie – Hercules Zaandam 4-0
RCZ – Limmen 0-4
Meteoor – WSV’30 4-2
Zaandijk – Kwiek’78 0-2

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto van Feestend KFC aangeleverd door de vereniging.