Station Zaandam krijgt incheck-poortjes

Zaandam was nog één van stations waar je ‘vrijwillig’ in kon checken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal, waar je zonder inchecken niet op de perrons komt.

Dat gaat ook in Zaandam gebeuren. Vandaag zijn de nieuwe poortjes geplaatst die de perrons af gaan sluiten. Ze zijn nog niet in werking.

Het is opnieuw een stapje in de richting van de voltooiing van het station, de overkapping kreeg een nieuwe kleur, de entree is verplaatst naar de spooroverbouwing, op de overbouwing zelf zijn winkels gekomen en deze week is ook de (nieuwe) tweede glazen lift in gebruik genomen. De bouw van de fietsenstalling aan de westkant is in volle gang.

Volgens NS en ProRail moet het station eind van dit jaar klaar zijn.

(Kan je niet meer iemand wegbrengen of ophalen? Jawel, als je binnen een uur uitcheckt op hetzelfde station betaal je niks.)


Bronnen: foto De Orkaan, websites ProRail en NS Stations.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Ernst Debets

  Nu nog poortjes op de rest van de Zaanse stations…

  • Alexander Verkooijen

   Mocht dat gebeuren dan ben ik heel benieuwd hoe dat er uit gaat zien op station Krommenie-Assendelft. Dat heeft een brede toegang aan zowel de Krommenie als de Assendelft zijde. Dat zouden twee hele lange hekken worden.

 • Siem van westen

  Een logische stap op andere plaatsen is dit al langer normaal.
  Alles is gericht op commercieel het station uitbaten, Maar misschien zouden toiletten meer prioriteit kunnen krijgen?

 • Bruce Latham

  Ben ik op zich wel blij mee – al een aantal keer gehad dat ik in Zaandam uitstapte, boven kwam en opeens bedacht dat ik nog moest uitchecken. Bij Zaandam betekent dat nu weer helemaal met de trap naar beneden om bij een paaltje te komen, en dan weer naar boven. Als je moet om buiten of binnen te komen, kun je het in ieder geval niet vergeten. Dan zijn de enige reizigers die zwart rijden mensen die daar bewust voor hebben gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *