Een bericht over een uniek wandeltraject dat slechts één dag en één nacht open is. Daarbij drie machtig mooie foto’s van kunstwerken die langs die route worden opgesteld.

Wij plaatsten het graag.

En, omdat het bijna weekend is en ons gebrek aan personele invulling nog altijd een wissel trekt, we plaatsen het zoals het tot ons kwam. We zouden hier best aan kunnen wennen… 

Persbericht 1:1

‘En boven de polder de hemel’, kunstwandeling Wijkermeer, 7 en 8 oktober

 Nu nog op een Groninger Waddendijk, straks bij ons in de polder: het kunstwerk ‘Exploded View’ van Rob Sweere komt speciaal voor ‘En boven de polder de hemel’ deze kant uit. In het weekend van 7 en 8 oktober staat het bovenop op de Nieuwendijk in de Wijkermeer. Het is een van de tien kunstwerken die dat weekend worden opgesteld of vertoond langs een tijdelijke wandelroute van circa 2,5 km. ‘En boven de polder de hemel’ voert over drie middeleeuwse dijken, langs akkers en weilanden, gascompressors en golfbanen. Gedurende één dag en één nacht is de wandeling open voor publiek.

Nederlanders klimmen altijd op de dijk, volgens Rob Sweere, beeldend kunstenaar uit Arnhem. Dat doen ze om in de verte te kunnen turen en om almaar te bekijken hoe het met het weer is gesteld. Gaat het regenen? Staat er veel wind? Wat doet het water? Hoe zijn de getijden? Rob Sweere intensiveert dat kijken met ‘Exploded View’, dat hij afgelopen zomer voor Kerstvloed 1717, een tentoonstelling in Groningen, maakte. Zijn kunstwerk is nu nog te bewonderen in Noordpolderzijl, het uiterste puntje van Groningen. Straks dus in Beverwijk op de Nieuwendijk. De organisatie is zeer verguld met zijn bijdrage aan ‘En boven de polder de hemel’. Jaap Velserboer: ‘Heel bijzonder dat ‘Exploded View’ straks hier op de dijk staat. Zijn kunstwerk is als het ware een supergrote camera waarin je kunt gaan staan om extra goed het omliggende landschap in je op te nemen. Precies wat we nodig hebben in de Wijkermeerpolder.

‘En boven de polder de hemel’ is een kunstwandeling op 7 en 8 oktober in de Wijkermeerpolder. De wandelroute voert één etmaal langs  middeleeuwse dijken, akkers en weilanden, gascompressors en golfbanen. De wandeling wordt georganiseerd door stichting Kunst & Cultuur Beverwijk ism stichting Oer-IJ. Voor meer info zie fb en www.kunstencultuurbeverwijk.nl