Persbericht 1:1 Nieuwe zwembad De Slag op Sportpark Hoornseveld

Het college van B&W wil het nieuwe zwembad De Slag laten bouwen op Sportpark Hoornseveld. Deze locatie blijkt na uitgebreid onderzoek in Zaanstad-Zuid het meest geschikt. 

De gemeenteraad neemt uiteindelijk het besluit over de nieuwe locatie.

Het besluit voor een locatiekeuze is nog geen kredietbesluit. Het kredietbesluit wordt pas voorgelegd na verdere uitwerking van de investering op die locatie in een definitief ontwerp. In samenwerking met de betrokken sportverenigingen heeft de gemeente Zaanstad in 2017 ook een concept toekomstbestendig (vlekken)plan ontwikkeld voor geconcentreerde sportaccommodaties op Hoornseveld.

Dat concept (vlekken)plan omvat het sportpark Hoornseveld met 5,5 nieuwe voetbalvelden en een miniveld, 15 nieuwe tennisbanen, verplaatsing van de korfbalvelden, nieuwe (club)accommodaties en een nieuwe accommodatie voor zwembad De Slag. Voor het plan is, los van het investeringsbesluit van in totaal € 15,6 miljoen voor nieuwbouw van De Slag bij de vaststelling van de Begroting 2017-2020, een investering van circa € 18 miljoen nodig voor de realisatie van de geconcentreerde sportaccommodaties op Hoornseveld. Met dit besluit wordt niet over die investering van circa € 18 miljoen voor sportpark Hoornseveld besloten. Met de Begroting 2019-2022 zullen college en raad deze investeringsnoodzaak meenemen in de integrale afweging.

Door efficiënter met de beschikbare ruimte voor sportvoorzieningen om te gaan, komt er op andere plekken in Zaandam ruimte voor (woningbouw)ontwikkeling, zoals op de huidige locatie van De Slag, op Sportpark Poelenburg en op Sportpark Oostzijderveld. Tegelijkertijd wordt een kwaliteitsslag gemaakt voor het sportpark Hoornseveld en de toekomstige woningbouw. Daarmee past deze investering bij de groei van de stad en de ambities die Zaanstad heeft met MAAK.Zaanstad.

Dit schreven wij eerder over het zwembad.

De foto komt uit het Gemeentearchief. Het is De Slag in 1991.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • ikkeook

    Nog een klein stukkie schuiven en de Slag kan tegen de Zaangolf aangebouwd worden!!

  • Ron Bouw

    Wordt er dan ook voor gezorgt dat het daar VEILIG is , het is er nl maar 1 weg om er te komen en als het donker is, verwacht ik daar wel de nodige problemen.
    Centraal zou een betere optie zijn, meer toegangswegen en dat kinderen er veilig op de fiets kunnen komen, vlekkenplan: weten ze wel bij Zaanstad wat dit is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *