Persbericht 1:1 Scratchdag Zaans Symfonieorkest (voor deze ene keer)

1:1 persberichten overnemen laten we graag aan anderen over. En als de begeleidende mail niet op deze manier begonnen was, waren we er ook deze keer net ingetrapt….

Voor deze keer dus wel.

De mail en het persbericht van het Zaans Symfonieorkest:


Geachte redactie van De Orkaan,

hierbij stuur ik u ons persbericht van het Zaans Symfonieorkest m.b.t. onze Scratchdag van 15 september.
Ik begrijp dat u liever geen persberichten 1 op 1 overneemt…

Zing of speel mee! Scratchdag voor koor en orkest

Na de succesvolle scratchdag 2 jaar geleden waar delen uit de beroemde Messiah van Händel werden uitgevoerd, organiseert het Zaans Symfonieorkest op zaterdag 15 september weer een scratch voor koor en orkest. Dit keer met de Jahreszeiten van Haydn.

Een scratch houdt in dat je ’s ochtend met z’n allen begint om het stuk in te studeren en aan het eind van de middag een uitvoering geeft. “To start from scratch” is Engels en betekent zoiets als “uit het niets beginnen”.

Voor dit project mag iedereen zich aanmelden om mee te zingen in het koor, dat gedurende de dag oefent onder leiding van Piet Hulsbos. Het orkest wordt in de basis gevormd door het Zaans Symfonieorkest maar andere instrumentalisten worden uitgenodigd om aan te schuiven. Zij oefenen gedurende de dag onder leiding van Berend van Halsema. Aan het eind van de middag komen koor en orkest samen om het resultaat te laten horen aan publiek.

Deelname aan de scratch kost 20 euro (lunch en koffie inbegrepen). De uitvoering aan het eind van de middag is voor publiek gratis toegankelijk in de Koger Kerk in Koog aan de Zaan. Voor meer informatie en aanmeldingen ga naar www.zaanssymfonieorkest.nl

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *