Persbericht (bijna) 1:1 Ester van der Loos Award voor Michel Butter

Het is alweer een tijdje geleden, maar soms kopiëren en plakken we persberichten omdat we er niets aan toe kunnen voegen, of omdat het naar ons hart geschreven is (voor ons geen eer meer aan te behalen).

Dit bericht valt in beide categorieën.

Assendelver Michel Butter kreeg te kampen met verschrikkelijke tegenslag, maar de manier waarop hij daar mee omging was bewonderenswaardig…

Persbericht 1:1

30 september 2019

Tijdens de algemene ledenvergadering van schaatsvereniging STG Zaanstreek is vorige week de Ester van der Loos Award uitgereikt.

De award is geïnspireerd door de wilskracht en doorzettingsvermogen van Esther van der Loos. Na een tragisch ongeval jaren geleden met gedeeltelijke verlamming als gevolg was schaatsen voor haar niet meer mogelijk. Zij vond een nieuwe passie in het roeien en heeft het door haar strijdlust tot de Paralympische Spelen Rio 2016 geschopt.

De wisselprijs, een beeldje met de treffende titel ‘Aan de slag’ is dit keer uitgereikt aan Michel Butter.

Ruim 6 jaar geleden overkwam hem iets verschrikkelijks. Een vrij onschuldige aandoening werd gevolgd door allerlei bizarre complicaties, zoals bijna niet meer functionerende longen. De situatie was zo ernstig dat hij moest worden opgenomen op de IC van het ziekenhuis en heeft daar een aantal weken aan allerlei apparatuur gelegen en voor zijn leven werd enige tijd gevreesd. Artsen en medicijnen hebben hem weten te stabiliseren met uiteindelijk kenmerken van herstel.

Een maandenlang verblijf in Heliomare volgde. Beetje bij beetje krabbelde hij overeind.

Het eerste doel was om weer een normaal dagelijks leven te kunnen leiden. Het beoefenen van sport was toen nog heel ver weg. Met een enorme dosis doorzettingsvermogen en gezonde levensstijl lukte het hem weer op de racefiets te stappen en de schaatsen onder te binden. Hij moest van heel ver komen om weer een basisniveau te halen.

De conditie die hij voor ziekenhuisopname had, heeft hem er naar eigen zeggen doorheen gesleept, maar moest vanaf de grond weer worden opgebouwd. Het eerste rondje fietsen werd gevolgd door met de racefiets de Mont Ventoux op te rijden, gevolgd door de Alpe d’Huez en andere Alpencol’s.

Ook zijn de schaatsen weer onder gebonden en is de focus weer op wedstrijdschaatsen gericht. Marcel Huismans reikte de prijs uit en zal als clubkampioen bij de masters voor zijn titel moeten vrezen als Michel met deze inzet de strijd na 6 jaar weer op de ijsbaan aanbindt.

Hier nogmaals de foto ‘Uitreiking wisselprijs ‘Aan de slag’. Michel Butter, René Moerland, Marcel Huismans en Ester van der Loos.’

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *