Jongen gewond bij ongeval op water

Vrijdagavond – 26 mei – rond 20.30 uur zijn jongeren met hun bootjes in aanvaring met elkaar gekomen. Het ongeluk gebeurde op Het Zwet in Wormer. Een voorbijganger zag de bootjes naar de kant komen en heeft de jongeren opgevangen. Eén van de jongens uit de bootjes heeft zelf 112 gebeld en om hulp gevraagd.

Wat er precies heeft plaatsgevonden is niet helemaal duidelijk. De jongens hadden een gezellige avond op het water met meerdere bootjes. In ieder geval twee van deze bootjes zijn met elkaar in aanvaring gekomen, waarbij één van deze bootjes over de andere zou zijn gegaan. Hierbij is een jongen ernstig gewond geraakt. De gewonde jongen is met spoed door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft alle betrokken bootjes gecontroleerd en vastgesteld dat voor alle bootjes de registratie verlopen is. Het is in de gemeente Wormerland een bekend probleem dat zowel jongeren als volwassen vaak te hard en gevaarlijk varen. De politie laat vanavond weten dat het toezicht op het water zal worden verscherpt.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *