Geert Wilders: “Het is een prachtige lijst van ervaren en nieuwe kandidaten.” En dan heeft hij het over de nieuwe kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Met hemzelf op 1: “Ik ben er erg trots op. Veel ervaren Kamerleden met een schat aan kennis en ervaring maar ook een aantal nieuwe talenten in de top 10.”

Eén van die nieuwe talenten is Peter van Haasen, nu fractievoorzitter van de PVV in Zaanstad. Van Haasen staat op plek 33.

In de laatste peilingen staat de PVV op 12 à 16 zetels, wat de verkiezing van Van Haasen vooralsnog niet waarschijnlijk maakt. Maar Wilders gelooft erin “We gaan met deze lijst een prachtige campagne voeren op weg naar een fantastisch verkiezingsresultaat!”

Van Haasen zelf is op Twitter/X “vereerd dat ik van @geertwilderspvv het vertrouwen heb gekregen als kandidaat-Tweede Kamerlid voor de #PVV. Voor de eerste keer op de #kieslijst voor de Tweede Kamer, en zeg nou zelf . . . . . . . #33 is een prachtig nummer. Stem 22 november PVV.”

Oud-Zaankanter Martin Bosma staat 5e (wel verkiesbaar)

Door Piet Bakker. Bronnen: website PVV, Twitter Peter van Haasen, peilingwijzer, foto boven is uit de PVV-campagne voor de Provinciale Staten van 2023. Foto onder van Twitter/X van Van Haasen.