Petitie: Geef de viskraam van Teel een vergunning

‘Ik heb lang mijn mond gehouden over de problematiek die wij ondervinden met het aanvragen van onze standplaatsvergunning, maar nu doe ik hem open.’

Ton Teel, eigenaar van de viskraam die al bijna een jaar bij de Praxis van Shoppingcenter Noorderveld in Wormerveer staat is het zat. In de rubriek ‘Geweigerde omgevingsvergunningen’ van Gemeente Zaanstad staat zijn kraam. 

Ton schrijft op zijn Facebookpagina dat hem een vaste vergunning werd geweigerd omdat Zaanstad daar geen beleid op zou hebben. Inmiddels heeft Zaanstad toegezegd dat er beleid zal komen, maar dat kan nog even duren. Ton verwijst naar zijn collega’s van Fish&Zo in Assendelft. 

‘Deze hebben een aantal maanden na ons hun wagen neergezet en keer op keer ook afwijzingen van Zaanstad gekregen. Om een lang verhaal kort te maken, na een bestuurlijke stemming binnen de gemeente van 34 voor en 6 tegen zou je zeggen dat zij mogen blijven staan, maar toch werd er besloten dat zij weg moesten. De media kwamen erbij en ’s avonds om half acht werden de mannen van de viskraam gebeld door de burgemeester dat zij mochten gaan staan op de plaats die zij voor ogen hadden.’ 

De viskraam van Teel zou niet in het bestemmingsplan passen en zou teveel druk op de parkeergelegenheid leggen. Dat weerlegt Ton: er heeft jarenlang een viskraam gestaan en over het parkeerterrein:

‘het hele Nederlandse leger kan er staan zo groot is het.’ 

Ton Teel blijkt niet alleen te staan. De ondernemers en de eigenaren van het shoppingcenter staan achter Ton. Zij willen dat hij een vaste plek krijgt. Ook vaste klant Nico de Haan wil duidelijk maken dat hij het niet graag zonder zijn favoriete viskraam doet. Hij stelde een petitie op die binnen een dag al door meer dan 200 mensen is getekend. 

Deel dit artikel:

14 reacties

 • J. Visser

  De viskraam staat op een prima plek van overlast of parkeer problemen is geen sprake, de kraam is een gezonde aanvulling op de rest, tevens is het een werkgever,lijkt mij niet geheel onbelangrijk, ik zeg stoppen met dat kinderachtige gedoe en geef de kraam een standplaats / vergunning.

 • L. Boogerd

  Omdat ze een vergunning moeten krijgen. Ik zou graag willen weten waarom die geweigerd is, maar dat hoor je niet van die ambtenaren.

  • Jaap Meeuwsen

   Gelijk getekend dus.
   Als ie nou zeven dagen per week tegen je voordeur staat maar daar ?
   Onbegrijpelijk dat bureaucratische geneuzel, kom op Zaanstad, laten
   ze gewoon lekker hun brood verdienen, er gaan er al zat kapot deze tijd.

  • Wim Nieuwenhuizen

   Het is een prachtige plek voor een viskraam en er is daar ruimte genoeg dys waarom moet hij dan weg?

 • Wodan Alofs

  Beste politiek partijen, misschien wel een goede lead voor de Orkaan. Wie van jullie steunt deze ondernemer en welke niet? Dan weten wij als burgers op wie we WEL moeten stemmen. Want dat dit belachelijk is dat weet denk ik iedereen, een fantastische ondernemer met een kwaliteitsproduct. En die niemand in de weg zit.

  Dus partijen bedrijf open politiek en zeg waarvoor jullie staan!

 • W. Piet

  Heerlijke vis en staat prima op t Noorderveld

 • Carla van Aalstede

  Vreselijk Zaanstad waar zijn jullie mee bezig .
  Ze hebben een mooie plek en staan niemand in de weg!!!!
  Wezen jullie iets coulanter!!!
  Flauwekul vind ik dit

 • Ben van Roode

  Een van de argumenten is dat Zaanstad de verrommeling van de openbare ruimte wil tegengaan. Zijn er werkelijk mensen die zich storen als er ergens een verkoopwagen staat? Weet je wat ik verschrikkelijk vind. Huisjes en bedrijfsgebouwen met nep-Zaanse gevels….. Daar hoeft geen beleid voor te komen hoor….. Maar ze zijn er wel dus vind de gemeente dat niet een verstoring van de openbare ruimte. Je zou mogen aannemen dat een overheid in principe handelt om de inwoners tevreden te stellen. Mijnheer Tjeenk Willink, voormalig vice-voorzitter van de Raad van State heeft er zojuist een boekje over geschreven en geconstateerd dat Nederlandse overheden slecht zijn in het luisteren naar hun klanten. Overheden kosten ieder jaar meer maar de prestaties van die overheden laten nog wel eens wat te wensen over. Laten de ambtenaren die zonodig eettentjes van de straat moeten halen zich storten op het woningtekort. De woningnood 75 jaar na de 2e wereldoorlog is een schande van een omvang die een beschaafd land zich niet veroorloven kan.

  • M kwantes

   Laat de gemeente Zaanstad zich eens druk maken over belangrijke zaken deze kraam staat op prive terein en zorgt ook bv ervoor dat bejaarden hun vis kunnen kopen in hun eigen bejaardenhuis enz en veel meer activiteiten de gemeente doet aan kleine ondernemers pesten zie bv fred kroket westzaan fish&zo assendelft en nu ton teel luister nu eens naar de bevolking en gun hard werkende mensen hun brood

 • Jaap Meeuwsen

  Zaanstad wil de verrommeling van de openbare ruimte tegengaan ?
  Ze zouden eens langs moeten komen in b.v. Oud Koog ( en de rest buiten Zaandam ) om met eigen ogen te zien hoe het met het onderhoud van de openbare ruimte gesteld is.
  Wel een waarschuwing vooraf, kijk uit waar je loopt want de trottoirtegels liggen niet ” geheel ” vlak.
  Alles omhoog gedrukt, komt doordat de boomwortels zo ongeveer onder mijn fundering door groeien.
  En dan hebben we het nog niet gehad over het groenonderhoud.
  Meeste groen is verdwenen ( besparing ) maar wat er nog van over is groeit en groeit maar door.
  Over verrommeling gesproken dus.

 • A. te Nooije Leijne

  Gemeenten worden tegenwoordig gerund als een commercieel bedrijf. Managers, chefs, teamleiders, divisie-directies en weet ik veel wat voor termen nog meer daar worden gebezigd.
  En dat terwijl zij een dienstverlenende organisatie horen te zijn, in dienst van de bewoners van de gemeente, hun kiezers dus.

  Dat betekent dat er geluisterd moeten worden naar de bewoners maar dat is voor de bestuurders zeer moeilijk, ze zitten er maar met één doel; zichzelf in de kijker zetten bij commerciële organisaties waar ze in dienst willen als adviseur, directeur of in de raad van bestuur.
  Het gaat over belangen en die gaan alleen maar “boven” en niet naar “beneden”. Op straat, of op de werkvloer, verschijnen deze bestuurders alleen als er iets nodig is van de onderklasse.

  Keihard afstraffen in het stemhokje resteert. Alleen dán kan er een kentering komen. Maar op wie je zou moeten stemmen weet ik ook nog niet helaas.

  • De Orkaan

   Dat de gemeente weinig flexibel is, langzaam opereert en dat het beleid bij standplaatsen onnavolgbaar is klopt: waarom de ene wel en de ander niet, en wat is dat voor waanzin als individuele standplaatsen door de raad per motie moeten worden afgedwongen?

   Maar dat raadsleden (of bedoel je ambtenaren) zich “de kijker zetten bij commerciële organisaties waar ze in dienst willen als adviseur, directeur of in de raad van bestuur” is flauwekul.

   In dit geval is er kennelijk geen beleid wat tot dit soort gepruts leidt, en besluiten kunnen inderdaad een precedent scheppen (waarom de ene wel en de andere niet). Maar dan moet je dus beleid maken.

   Wij kennen trouwens geen raadslid die “bij commerciële organisaties in dienst is getreden als adviseur, directeur of in de raad van bestuur.”

   Dat de raad geen oog voor ondernemers heeft is ook onzin, laatst kreeg een ondernemer die een illegale parkeerplaats had aangelegd, gewoon achteraf een vergunning!

   • A. te Nooije Leijne

    Beste Orkaanredactie.

    Raadsleden verdwijnen echt wel op hoge posten. Ik schreef “Gemeenten”, niet specifiek Zaanstad.

    Een greep uit wat bekendere raadsleden die na hun politieke carrière naar commerciële organisaties gegaan zijn:
    -Jan Peter Balkenende, raadslid Amstelveen, nu Partner Ernst & Young, RvC ING
    -Cora van Nieuwenhuizen, raadslid Oisterwijk, nu Voorzitter ver. Energie-Nederderland.
    -Ronald Plasterk, raadslid Leiden, nu CEO Frame Therapeutics.
    -Camiel Eurlings, raadslid Valkenburg, via CEO KLM naar directeur Knighthood Capital en RvC Bonaire International Airport.

    Wellicht dat er niet zoveel Zaanse politici doorgestroomd zijn, ik weet dat niet want import, maar het gaat om de trend van politici. Ik geloof dat Hans Luiten, ooit wethouder Inverdan, bestuursvoorzitter werd van een aantal scholengemeenschappen maar dat was het ook zo’n beetje. Wie meer namen weet mag het aanvullen.

    De NOS schreef eerder iets over politici en hun carrière: https://nos.nl/l/2402718

    Verder sta ik nog steeds achter mijn inzending.
    We kunnen volgend jaar in het kieshokje beslissen wie de stad besturen mag. Het ‘hoe’ staat omschreven in de partijprogramma’s waar, naar ik verwacht, de Orkaan zekers verslag over doet.

 • Berry van Halderen

  Dit is een prima plaats voor een viskraam. Hier is geen enkele sprake van verrommeling, het is een bedrijven terrein met zielloze panden (en voor een dergelijk terrein is dat ook niet erg). En de dag moet nog komen dat er minder dan 30 vrije parkeerplaatsen op dit terrein staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *