Pin-armoede Krommenie

Waarschijnlijk is het tegenwoordig geen nieuws meer, maar we melden het toch maar even: Krommenie is vrijwel pinautomaatloos. 

De flappentappen die ooit openbaar/buiten bereikbaar waren zijn niet meer. Je kan alleen nog terecht in een paar winkels (Stumpel, AH en HEMA). Buiten de openingstijden vis je dus achter het net, en binnen openingstijden moet je een afspraak maken om naar binnen te kunnen. 

Persoonlijk – daar zijn we vrij eerlijk in – houden we wel van wat geld in de portemonnee, maar wij zijn vast van ’t uitstervende ras.

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Rene Minnebo

  Albert Heijn op het rosariumplein heeft ook nog een flappentapper.

  Maar dit gaat niet de goede kant op. Wij zijn nog jong maar wat dacht je van de ouderen die kunnen nergens meer heen. Ik ben een eind veertiger maar ik heb liever nog gewoon geld in de zak zitten. Ik vind nl pinnen een verkeerde manier is van boekhouden je krijgt een verkeerd overzicht. Want kleine bedragen pinnen gaat zo makkelijk, maar je geld gaat er ook snel doorheen. Ik pin liever per week een bedrag voor boodschappen en betaal liever cash aan de kassa dan heb ik overzicht.

  • Daantje Kramer

   Toevallig ben ik het helemaal met je eens. Als je cash betaalt, zie je het uit je portemonnee verdwijnen, met pinnen mis ik dit overzicht. In een winkel geld pinnen geeft wel veiligheid, maar bij de AH moet je razendsnel je geld pakken uit de automaat, anders zitten de briefjes klem. Dit heb ik een keer gehad; wat een schrik. Ben je verplicht om nog een keer te pinnen, dus dat wordt extra opletten!

 • Lies Jongeneel-Aafjes

  Bij de primera kaaikhof kan ook buiten worden gepind.

 • Peter Blokker

  dat klinkt leuk cash betalen maar dat kan niet overal vanwege corona bij de apotheker kan je niet met cash betalen bij ons dus moet je wel pinnen, en ik denk dat er nog veel meer komen waar je vanwege corona alleen nog kunt pinnen, onder het mom van veiligheid wordt men dus gedwongen te pinnen

  • Rene Minnebo

   Ze kunnen je niet verplichten om te pinnen, cash is net zoveel waard als de pinpas. En in het geval van corona is dat natuurlijk kolder. Maakt de apotheker dan alles binnen schoon dus ook de medicijn doosjes die je overhandigd krijgt. Geld dus ook voor de supermarkt een klant pakt een blik met bonen en zet hem weer terug en dan pak jij hem daarna. Zeg het maar!!!!!!

 • Peter Smit

  Kleine correctie, bij de Hema is de pinautomaat al geruime tijd weg. Daar is geen gelegenheid meer om te pinnen.

 • J. Stork

  Ik belde met de ING waar geld te halen en eventueel cash te storten. Dat zou moeten kunnen bij de Primera op de Heiligeweg, nu gesloten op afhalen pakjes na. Ik heb daar voorheen ook geen geldautomaten gezien bij dat TNT postpunt.

 • Gre Luttik

  Westzaan is geen Krommenie maar beste mensen, in Westzaan is niks, helemaal niks meer! Dus waar moeten de ouderen van het bejaardenhuis heen? Vragen of een paar wildvreemde gassies met jouw pinpas naar Dorpsstraat Assendelft willen? Gelukkig zijn er ook eerlijke mensen, tuurlijk! Maar voelt het goed? Want daar gaat het om.
  Soms komt er een GELDMAAT voor terug. Helaas. Niet in Westzaan…..voorlopig niet althans. Dank Rabobank!

 • Hanny Kaspers

  Ja de banken worden steeds meer klantvriendelijk , terwijl hun winst steeds groter wordt. Wat een wereld, alles draait alleen om geld.

 • Hannie Stork

  Vandaag met de Rabo gebeld. Als vereniging storten wij maandelijks het resultaat van onze collecte voor een goed doel. Dat kan dus nu alleen nog maar in Zaandam of we moeten naar Beverwijk rijden. De Penningmeester moet dus privé kosten gaan maken om verenigingsgeld te kunnen storten.
  Logisch dat besturen moeite hebben om nieuw leden te vinden.
  Munten kun je alleen nog maar kwijt in Zaandam.
  Voor kinderen ook ‘leuk’ je zal je spaarpot maar op je rekening willen zetten!

  • Rik Jan Bakker

   Het is mij een raadsel waarom mensen nog zo veel met cash betalen. Ik heb wel 2 á 3 tientjes op zak, maar daar doe ik een half jaar mee. Je kunt tegenwoordig letterlijk overal pinnen.

 • Gre Luttik

  Er zijn nou eenmaal momenten dat je niet kunt pinnen. Bijvoorbeeld kofferbakmarkten. Stalletjes langs de weg. Collectebus aan de deur. Eitjes bij de boer. Boerenwinkels……..of gewoon iemand voor zijn goede diensten wat in de hand stoppen. Maar ja dat is wel ouderwets misschien, het zijn wel de gouden momenten in je leven.
  En daarvoor is die pinautomaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *