Politie-inval hennepplantage Lage Horn, pand jaar dicht

De politie is vanmorgen het pand van de oude Saab-garage aan de Lage Horn in Zaandam ingevallen.

Daar troffen ze een gestripte hennepplantage aan en daarbij een grijze Volkswagenbus zonder kenteken. De bus is van diefstal afkomstig en wordt momenteel weggesleept door Hoogwout Berging.

Later op de middag werd het pand afgesloten en het bekende affiches ‘Drugspand gesloten’ aangebracht. Het pand is voor 12 maanden gesloten.

De ontdekte hennepplantage was net gerooid. In de ruimte stonden 495 potten aarde met hennepstelen, vuilniszakken met hennepresten en 45 assimilatielampen aldus de gemeente. Ook was er sprake van diefstal van stroom. De politie heeft de hennepplantage ontruimd en de bestelbus in beslag genomen. In de naastgelegen woning, Lage Horn 2, was sprake van kamerverhuur die niet voldeed aan de voorschriften.

Hennepplantage in illegale B&B Czarinastraat

Ook in een woning aan de Czarinastraat is tijdens de integrale controle een hennepplantage ontdekt in de slaapkamer van de huurder. Hier ging het om veertig planten. De overige kamers van de woning bleken in strijd met het bestemmingsplan te worden verhuurd als Bed & Breakfast.

 

De Orkaan

De Wietkaart

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Leo

  Ik vraag me af waarom het zo lang duurt eer hier wat knaps wordt gebouwd, dit pand is vorig jaar verkocht aan een project ontwikkelaar (bron: de oude bewoner) en er zou passende nieuwbouw komen, maar nee wat gebeurt er? onderverhuur! Er naast was de monettuin, deze moest wijken voor passende nieuwbouw, we zijn nu 2 jaar verder en het terrein is een groot oerwoud en er gebeurt niets!

 • Leo

  Overigens wel hulde aan de politie dat ze dit hebben ontdekt!

 • Jeroen

  Ja, echt hulde! Ondertussen bestaan er wel legale coffeeshops en hoe die dan aan hun omzet komt dat maakt niets uit.

  Dat gedoogbeleid wankeld aan alle kanten! Tijd om te legaliseren.

 • erik

  Dat zo’n kwekerij wordt opgerold spreekt voor zich. Dat het pand vervolgens een jaar gesloten moet blijven is complete waanzin; in praktisch alle gevallen is er sprake van een huurder die uiterst gewiekst en onder valse voorwendselen het pand gebruikt zonder dat de eigenaar op de hoogte is van de aard en omvang van de activiteiten. Met een sluiting benadeel je alleen de eigenaar die toch al genoeg ellende en schade heeft door dat tuig die de kwekerij hebben opgezet en het oprollen daarvan. Legaliseren is verder het laatste wat er moet gebeuren, 80-90% van alle teelt gaat naar het buitenland.

 • Gre Luttik

  Mis ik er eentje in Westzaan? Zuideinde 13? Of zit dat plantje onder een ander plantje? Kwestie van door de plantjes het bos niet zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *