Politie slachtoffer van poller

Vanmiddag werd in het verlengde van de Peperstraat in Zaandam een politiewagen slachtoffer van een – niet geheel gezakte – poller op de Beatrixbrug. De auto voerde zwaailichten, maar kon na de botsing met het preventieve paaltje haar tocht niet meer voortzetten.

We hebben inmiddels een flink (schade)dossier over de paaltjes die zouden moeten bijdragen aan onze veiligheid. Een politieauto hadden we echter nog niet in onze verzameling.

Update: de politie laat weten dat de politie inderdaad op weg was naar een urgente melding. Normaal wordt het kenteken gescand zodat ze door kunnen, maar nu dachten ze dat ze achter een bus aan konden schieten. Dit lukte dus niet. De schade was groot, maar er was geen sprake van persoonlijk letsel. De melding is door collega’s opgepakt.

Collega’ hebben het opgepakt.

De foto boven is gemaakt door Sara Sarulik, op de foto hieronder (van Simon de Dood) is goed te zien dat het paaltje niet geheel gezakt is:

Simon de Dood

Hier nog een keer de foto van Sara

Sara Sarulik

De auto wordt uiteindelijk weggesleept:

Simon de Dood

Deel dit artikel:

17 reacties

 • Kees

  Wat zegt Kees Tol hiervan op tv dan? Van onze centen, zowel de poller als het politievoertuig.

 • JK

  De pollers zijn gewoon ondingen, ik snap het nut ook niet, niemand heeft er volgens mij voordeel van, en het is wachten op (helaas) iemand die zwaargewond raakt door zo’n ding. Afschaffen. (En ik hoop dat de melding van de politiewagen geen reanimatie was……..).

 • Jaap

  🙂 :-). Nou, dan zullen ze nu wel verdwijnen want het scheelt natuurijk een heel stuk wie er tegenaan rijdt.
  Wanneer wij het doen zijn we gewoon dom. Zij niet.

  • Bruce

   Misschien omdat zij het mogen, en wij niet. Wij proberen stiekem een stukje af te snijden, zij proberen snel bij een (nood)oproep te komen…zit wel een klein verschil in. Dat wij schade oplopen of er niet langs kunnen is niet een problem, als zij er niet langs kunnen moet er wat gebeuren, want we willen wel dat de hulpdiensten snel ter plekke kunnen zijn.

 • Egbert Visser

  Kan het niet zo zijn geweest dat de politie iets teveel haast had en de poller nog niet helemaal gezakt was ? De foto`s zeggen niet zoveel want als er iemand met een auto er tegenaan knalt de poller waarschijnlijk ook stuk is en niet meer verder zakt.

  • Merel Kan

   @Egbert De woordvoerder gaf aan dat de politie achter de bus aan wilde schieten. Dat lukte niet omdat de poller alweer omhoog kwam.

  • joop tralala

   Als de politie zwaailicht voert hebben zij wel degelijk enorme haast en zijn opmerkingen over “teveel” haast ongepast. Het zal maar om het redden van een leven zijn.

   • Egbert Visser

    joop, enorme haast is iets anders dan iets te veel haast. Zoals je in de tekst kunt lezen dachten ze even snel achter een bus aan konden schieten, ze namen dus teveel risico.
    Natuurlijk is het redden van een leven belangrijk maar had de gemeente dat niet kunnen bedenken toen ze die pollers plaatsten?

 • Daans

  Gewoon kortzichtig blijven en de pollers gewoon het werk laten doen… Voor wat eigenlijk om nog meer schadeclaims te behandelen of tot het zich voordoet dat er doden vallen?

  Hulpdiensten dienen de vrije toegang te genieten (middels een eenduidig communicatiesysteem) bij een overgang die gesloten wordt door wegbebakening. Krijgt de gemeente nu wel een ferme tik op de vingers? Of…?

  Hier nog een leuk artikel om te lezen m.b.t. pollers.

  https://www.gemeente.nu/ruimte-milieu/infrastructuur/schade-aan-en-pollers/

 • zaanse Jan

  tjonge, dat zo’n eigenwijs paaltje zich niets van zwaailichten aantrekt zeg.

 • Rob

  Pollers leiden in heel Nederland tot schade, tot blijvend letsel aan toe. Niet voor niets dat veel gemeenten overgaan tot andere systemen, zoals camera’s. Maar je moet maar durven als gemeente hierin te volharden …

  De Fietsersbond was overigens ook tegen het plaatsen van de pollers, vooral omdat de overblijvende doorgang veel te smal is.

  • De Orkaan

   De overbijvende doorgang “te smal?” Bij de Czaar Peterstraat past er een auto door… https://www.deorkaan.nl/man-rijdt-niet-tegen-poller-maar-er-gewoon-langs/

   • Kees S

    Dat klopt, maar die auto gaat over de ophoging heen waar de poller uitkomt. Daar kan je niet overheen fietsen zonder het risico te lopen onderuit te gaan. Op de Czaar Peterstraat kan je niet met twee fietsen naast elkaar langs de poller gaan. Dat vind ik overigens niet echt bezwaarlijk, je hebt wel vaker situaties dat je niet naast elkaar kan fietsen. Op de Zuiddijk bijvoorbeeld. Door de autos’s moet je voortduren achter elkaar aan fietsen. Het tegengaan van het verkeer in het centrum vind ik ook belangrijk. Dus tot er een betere oplossing is dan de pollers met hetzelfde resultaat moeten ze er maar blijven staan.

   • Rob

    Ach ja, zo zijn er ook nog altijd wegbeheerders die menen dat fietsers niet veel meer ruimte nodig hebben dan een fiets breed is, ongeveer 40 cm. Maar veilig en comfortabel is toch echt anders.

    Geadviseerde minimumbreedte voor een fietspad is 2 meter en voor een doorgang tussen paaltjes 1,60 m vanuit het CROW/Fietsberaad. Aan geen van beide normen voldoet de doorgang.

 • Martin

  Lijkt mij dat de actie van de politie ondanks de haast en noodzaak niet slim is. FF geduld en dat had ze 10 seconden gekost en er was niks misgegaan. Die pollers komen snel omhoog om auto’s die achter de bus aangaan te ontmoedigen. Das gelukt.

 • Jos

  “De woordvoerder gaf aan dat de politie achter de bus aan wilde schieten.”: als ze vlak achter de bus zaten is het gek dat de poller zo snel omhoog kwam. Ik heb wel staan kijken, en de poller ging toen altijd lang nadat de bus voorbij was omhoog. Daar maken auto ’s vaak gebruik van. Ze rijden ook wel voor een bus uit, omdat de poller een tijdje voordat de bus passeert al naar beneden gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *