Rond kwart voor zes vanavond* reed een bestuurder van een best wel mooie Tesla zichzelf vast op de poller op de Czaar Peterstraat. De auto werd hard op de hoorn genomen door het martelwerktuig dat door Zaanstad legaal wordt ingezet.

De boete van een overtreding, expres of onwetend is een auto die naar de sloop kan en een airbag die hard in je gezicht ontploft.

De poller houdt ook met enige regelmaat hulpdiensten tegen. Toch houdt de gemeente vast aan het opschietende paaltje.

In november van het afgelopen jaar en in februari van dit jaar schreven we er ook over. Een ambulance was toen niet in staat om de poller te passeren, die bleef onverstoorbaar omhoog staan. Het back-up-systeem waarbij vanuit de centrale de poller bediend kan worden, liet het afweten.

De poller bleef twee maanden buiten werking voor onderhoud en onderzoek.

Welke schade de bestuurder vandaag had is ons nu onbekend. Maar het ziet er niet goed uit. De kracht van de Zaanse straf is zichtbaar op deze foto. Nu maar hopen dat de airbag alle kracht geabsorbeerd heeft:

*Peter van Haasen reageerde onder dit stuk omdat wij het gebeuren om kwart voor acht plaatsen (Peter had gelijk): ‘Kwart voor acht is de ‘poller’ naar beneden. Lijkt mij lastig om er dan op te rijden, het gebeurde om kwart voor zes. De man heeft twee uur op een auto-ambulance staan te wachten. Er waren geen gewonden, de voorruit is kapot gegaan door de airbag (opmerkelijk).’

Lees ook: Ambulance gestuit door poller Czaar Peterstraat (filmpje)