Poller eist weer slachtoffer

Rond kwart voor zes vanavond* reed een bestuurder van een best wel mooie Tesla zichzelf vast op de poller op de Czaar Peterstraat. De auto werd hard op de hoorn genomen door het martelwerktuig dat door Zaanstad legaal wordt ingezet.

De boete van een overtreding, expres of onwetend is een auto die naar de sloop kan en een airbag die hard in je gezicht ontploft.

De poller houdt ook met enige regelmaat hulpdiensten tegen. Toch houdt de gemeente vast aan het opschietende paaltje.

In november van het afgelopen jaar en in februari van dit jaar schreven we er ook over. Een ambulance was toen niet in staat om de poller te passeren, die bleef onverstoorbaar omhoog staan. Het back-up-systeem waarbij vanuit de centrale de poller bediend kan worden, liet het afweten.

De poller bleef twee maanden buiten werking voor onderhoud en onderzoek.

Welke schade de bestuurder vandaag had is ons nu onbekend. Maar het ziet er niet goed uit. De kracht van de Zaanse straf is zichtbaar op deze foto. Nu maar hopen dat de airbag alle kracht geabsorbeerd heeft:

*Peter van Haasen reageerde onder dit stuk omdat wij het gebeuren om kwart voor acht plaatsen (Peter had gelijk): ‘Kwart voor acht is de ‘poller’ naar beneden. Lijkt mij lastig om er dan op te rijden, het gebeurde om kwart voor zes. De man heeft twee uur op een auto-ambulance staan te wachten. Er waren geen gewonden, de voorruit is kapot gegaan door de airbag (opmerkelijk).’

Lees ook: Ambulance gestuit door poller Czaar Peterstraat (filmpje)

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Peter van Haasen

  Kwart voor acht is de ‘poller’ naar beneden. Lijkt mij lastig om er dan op te rijden, het gebeurde om kwart voor zes.
  De man heeft twee uur op een auto-ambulance staan te wachten. Er waren geen gewonden, de voorruit is kapot gegaan door de airbag (opmerkelijk).

 • gpj gijzen

  Ik vind dit toch wel erg belachelijk hoor Gemeente Zaanstad. Voor een simple overtreding zoveel schade te veroorzaken is niet evenredig. Natuurlijk moet je je aan de verkeerswet houden. Maar soms zie je iets over het hoofd met als gevolg zo’n grote schade als hier…..

 • I Jahn- van Binsbergen

  Soms is het als gemeente goed om dingen te herzien. En dit is zo’n gevalletje. Denk eens wat meer aan de burgers afdeling verkeer en plaatst niet van die vreselijke dingen die zoveel schade veroorzaken aan iemands eigendommen en waarom?

 • Ingrid Jahn

  Soms is het als gemeente goed om dingen te herzien. En dit is zo’n gevalletje. Denk eens wat meer aan de burgers afdeling verkeer en plaatst niet van die vreselijke dingen die zoveel schade veroorzaken aan iemands eigendommen en waarom?

 • l. Boonstra

  Het mag best zijn dat de schade groot is maar hoe houd je anders die lieden tegen die blijkbaar niet kunnen lezen . En wel een zware rechtervoet hebben want de paal was weggezakt en dus gauw achter een voorganger aan racen met dit als gevolg.
  Laten we wel zijn voor een bekeurinkje zijn de bestuurders van dit soort auto niet onder de indruk . Dus hoe houd je ze dan tegen?

  • Louis Dirksen

   Afschieten, wellicht……?

   Los van dit geintje is het natuurlijk kolder om als gemeente een straf uit te delen die het honderdvoudige bedraagt aan schade dan de reguliere bon die je zou krijgen voor het overtreden van een inrijverbod.

   Ben toch benieuwd wat de Hoge Raad hier van zal vinden als een gedupeerde dit eens de hoogste instantie gaat uitvechten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *