Bij winkelcentrum Gibraltar in Peldersveld (Zaandam) is de politie op zoek naar iemand die een gewapende overval op een geldtransport zou hebben willen plegen. De man zou rond 10.30 hebben toegeslagen.

Bij de melding op Burgernet (10.41 uur) is overigens sprake van ‘diefstal’ maar het is vermoedelijk een poging tot overval op een waardetransportauto van Brinks. Volgens getuigen zou de man met een mes een geldloper hebben bedreigd. In een van de winkels is onmiddellijk alarm geslagen. Eén van de mensen uit de winkel zou daarna naar buiten zijn gegaan met een knuppel waarna de overvaller de benen heeft genomen richting de Pharus.

De politie is met acht à negen auto’s en een motorfiets aanwezig. Bij de zoektocht werd ook een helikopter ingezet terwijl er met een politiehond naar de verdachte werd gezocht. Met de politiehond is ook in de buurt van de Pharus-flat gezocht waar de verdachte mogelijk naartoe is gevlucht. Volgens de politie houdt de man zich daar inderdaad op, er zijn ook camerabeelden van de flat bekeken.

Het signalement: 1,75 lang, mager postuur, grijze muts en mogelijk een zwarte pruik en een grijskleurig masker of sjaal. Hij heeft een baard en is gekleed in een zwarte broek en zwarte jas. Hij heeft een witte ‘Big Shopper’-tas met groene opdruk bij zich.

De politie waarschuwt om de man niet zelf te benaderen.

Onder een slideshow met acht foto’s (klik op pijltjes of swipe).

Door Michel Schermer / De Orkaan.