Poller Czaar Peterstraat daalt alleen voor vrachtauto’s

Gister meldden we dat de poller op Czaar Peterstraat misschien wel voorgoed naar beneden zou blijven omdat vrachtauto’s voortaan mogen passeren – anders komen ze niet meer het centrum uit.

Dat blijkt iets anders in elkaar te steken. Vrachtauto’s mogen wel de poller passeren op de verboden tijd (na 12:00) maar de chauffeurs moeten zich melden via de intercom. Dan pas gaat de poller omlaag. ‘Gewone’ auto’s mogen nog steeds niet door.

Na invoering van het autoluw centrum blijkt dat vrachtwagens die vanaf de Rozengracht het centrum uitrijden, zorgen voor een onveilige verkeerssituatie op de Czaar Peterstraat. Daarom is besloten het stuk op de Czaar Peterstraat tussen huisnummers 3 en 5 toegankelijk te maken voor uitsluitend vrachtwagens van 12.00 – 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur.

Vrachtwagens die kort na 12:00 uur het centrum willen verlaten kunnen nu het centrum ook na die tijd verlaten toch langs de poller. Chauffeurs moeten zich melden zich via de intercom op de paal. Op afstand wordt dan via camerabeelden gecontroleerd of het echt gaat om een vrachtwagen.

Beatrixbrug

De beweegbare paal op de Beatrixbrug staat tot en met 26 november naar beneden in verband met werkzaamheden aan de herinrichting op de Westzijde. Dat de paaltjes tijdelijk omlaag zijn, is niet van invloed op het inrijverbod. De regels blijven hetzelfde. Het is niet toegestaan tussen 12.00 en 18.00 uur en op donderdagavond tot 21.00 uur langs de paaltjes te rijden. Automobilisten die dit wel doen, zijn in overtreding aldus de gemeente.

Belanghebbenden kunnen tot medio december bezwaar maken tegen deze maatregel.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *