Poller Czaar Peterstraat permanent gezakt? Update: Nee dus!

De poller op de Czaar Peterstraat is al een tijdje permanent naar beneden. En het lijkt erop dat de verkeerspaal voorlopig naar beneden blijft.

Volgens een mededeling van Zaanstad wordt het huidige verkeersbesluit voor de Czaar Peterstraat ingetrokken vanwege “praktische problemen” met het vrachtvervoer.

Vrachtwagens die van de Hogendijk komen, kunnen het centrum niet verlaten omdat de Czarinastraat gesloten is voor vrachtverkeer. Vrachtwagens vanaf de Rozengracht kunnen tussen 12.00 uur en 18.00 uur niet via de Czaar Peterstraat of de Czarinastraat weg. Via het Rustenburg de Rozengracht verlaten is niet mogelijk “vanwege beperkte manoeuvre ruimte.”

Het college stelt voor het éénrichtingsverkeer in de Czaar Peterstraat tussen Czarinastraat en C. Calffstraat op te heffen en het stuk bij de poller (Czaar Peterstraat nr. 3 en 5) alleen voor vrachtwagens toegankelijk te maken van 12.00 uur tot 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur.

Autoluw van de baan?

In de praktijk betekent dat het einde van de poller tenzij die zo afgesteld wordt dat deze alleen vrachtauto’s doorlaat. Bovendien wordt de straat tweerichtingsverkeer.

Het autoluw maken van het centrum lijkt hiermee definitief van de baan. Formeel blijft het voor auto’s verboden om van 12.00 uur tot 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur door het poller-stukje bij de Czaar Peterstraat te rijden, maar in het verleden is gebleken dat zo’n verbod massaal genegeerd werd omdat er niet gehandhaafd wordt.

Correctie: de poller blijft gewoon omhoog, chauffeurs van vrachtauto’s moeten zich melden via de intercom, dan gaat de paal naar beneden.

Het Openbaar Ministerie heeft geen toestemming aan de gemeente gegeven om de camera-beelden voor handhaving te gebruiken. Gewoon handhaven (met mensen) is kennelijk geen optie.

Tegen het besluit van Zaanstad kan door belanghebbenden tot medio december bezwaar worden ingediend.

Lees hier ons Poller-dossier

Deel dit artikel:

13 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *