Poller Czaar Peterstraat permanent gezakt? Update: Nee dus!

De poller op de Czaar Peterstraat is al een tijdje permanent naar beneden. En het lijkt erop dat de verkeerspaal voorlopig naar beneden blijft.

Volgens een mededeling van Zaanstad wordt het huidige verkeersbesluit voor de Czaar Peterstraat ingetrokken vanwege “praktische problemen” met het vrachtvervoer.

Vrachtwagens die van de Hogendijk komen, kunnen het centrum niet verlaten omdat de Czarinastraat gesloten is voor vrachtverkeer. Vrachtwagens vanaf de Rozengracht kunnen tussen 12.00 uur en 18.00 uur niet via de Czaar Peterstraat of de Czarinastraat weg. Via het Rustenburg de Rozengracht verlaten is niet mogelijk “vanwege beperkte manoeuvre ruimte.”

Het college stelt voor het éénrichtingsverkeer in de Czaar Peterstraat tussen Czarinastraat en C. Calffstraat op te heffen en het stuk bij de poller (Czaar Peterstraat nr. 3 en 5) alleen voor vrachtwagens toegankelijk te maken van 12.00 uur tot 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur.

Autoluw van de baan?

In de praktijk betekent dat het einde van de poller tenzij die zo afgesteld wordt dat deze alleen vrachtauto’s doorlaat. Bovendien wordt de straat tweerichtingsverkeer.

Het autoluw maken van het centrum lijkt hiermee definitief van de baan. Formeel blijft het voor auto’s verboden om van 12.00 uur tot 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur door het poller-stukje bij de Czaar Peterstraat te rijden, maar in het verleden is gebleken dat zo’n verbod massaal genegeerd werd omdat er niet gehandhaafd wordt.

Correctie: de poller blijft gewoon omhoog, chauffeurs van vrachtauto’s moeten zich melden via de intercom, dan gaat de paal naar beneden.

Het Openbaar Ministerie heeft geen toestemming aan de gemeente gegeven om de camera-beelden voor handhaving te gebruiken. Gewoon handhaven (met mensen) is kennelijk geen optie.

Tegen het besluit van Zaanstad kan door belanghebbenden tot medio december bezwaar worden ingediend.

Lees hier ons Poller-dossier

Deel dit artikel:

13 reacties op Poller Czaar Peterstraat permanent gezakt? Update: Nee dus!

 1. b.g. schreef:

  Dit is het volledige besluit:

  2017/46687
  • voor de Czaar Peterstraat verkeersbesluit 2015/34295 in te trekken;
  • dat de Czaar Peterstraat t.h.v. nrs. 3 en 5 wordt aangewezen alleen voor vrachtwagens van 12.00 – 18.00 uur en op koopavond tot 21.00 uur, uitgezonderd (brom)fietsers;
  • verkeersbesluit 2013/225384 zodanig te wijzigen waarbij het éénrichtingsverkeer voor de Czaar Peterstraat tussen Czarinastraat en C. Calff straat wordt opgeheven door hier een verkeersbord te verplaatsen.
  • op De Oude Zwan, Roerdompe, Kievitweg, De Tien Geboden, de delen van De Sint Pieter en De Twee Gebroeders die geen woonerf zijn een parkeerverbodzone in te stellen door middel van het plaatsen van verkeersborden.

  Nadere informatie: wilt u een mondelinge toelichting, belt u dan met Rob van den Boogaart, via tel. 14075.

 2. Jaap schreef:

  Hier ook weer, hadden ze dat niet eerder kunnen bedenken ?
  Wederom veel geld weggegooid dus. Maar goed, dit soort amateuristisch gedoe zijn we in Zaanstad wel aan gewend.

 3. dirk schreef:

  Tjonge, jonge, wat een gemodder en het resultaat……..?
  frustraties,overtredingen en of nog erger…….

 4. Kees schreef:

  Goed bezig, de geuzennaam Schaamstad wordt weer bevestigd.

 5. Jaap schreef:

  Hopelijk kunnen vrachtwagenchauffeurs in het weekeinde ( in ieder geval zaterdag ) wel contact maken met het gemeentehuis via de intercom want gemeentehuis in het weekend gesloten, zie artikel over de problemen met een ambulance 🙂
  Of zullen ze daar ook weer niet over nagedacht hebben ? Kan zomaar.

 6. De Orkaan schreef:

  De intercom staat niet in verbinding met het gemeentehuis maar met de meldkamer van de brandweer. Volgens de gemeente heeft het ambulance-personeel geen gebruik gemaakt van de intercom: https://www.zaanstad.nl/mozard/!suite05.scherm1070?mNwb=14733&mNwc=1&mArc=0

 7. hans van loo schreef:

  In ieder geval komt de poller regelmatig omhoog.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.