Poller pakt toerist

Het is een tijdje stil geweest rond de pollers van Zaandam, maar vandaag sloeg het exemplaar aan de Czaat Peterstraat weer toe met een donderende klap.

De airbag van de rode auto met buitenlands kenteken deed zijn werk, maar dat voorkwam niet dat een inzittende gewond raakte. Het slachtoffer hoefde gelukkig niet mee naar het ziekenhuis.

De politie meldt dat de auto vloeistoffen lekte en dat er daarom ook brandweer ter plaatse was.

De auto is weggetakeld en was flink gehavend. De foto is van Karin Singeling.

Hier vind je ons – veel te lange – dossier.

 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Bart Prins

  Er moéten wel gemeenteraadsleden staan te juichen nu.
  Anders was het ding al lang weggehaald, toch?

 • Maarten Voster

  Hoezo moet de gemeente iets doen? Als ik in het buitenland ben moet ik toch ook gewoon uitkijken waar ik rijd.
  En in Duitsland (het was een Duitse auto) kennen ze ook pollers, zelfs heel veel!
  Gewoon dom of brutaal geweest. Jammer dan.

 • Henk Brunt

  Volgens mij zijn er in heel Europa (wereld) dezelfde borden met dezelfde betekenis. Een beetje dom om te denken dat het niet voor buitenlanders telt.

 • Siem van Westen

  Zaanstad wil graag meer toeristen in het centrum van Zaandam! We willen zelfs een extra museum op het Krimp. Is er eindelijk een toerist die met veel moeite de weg naar het Czaar Peterhuisje weet te vinden, wordt hij zo welkom geheten. Verkeersborden, en helemaal recente aanpassingen, worden niet in de routeplanning getoont( weet ik uit ervaring, ook als je via je telefoon rijdt) en ik die kleine straatjes zit men te tellen – is het deze straat rechts? Uhh, nee nog één verder …Bam!
  Gelukkig liep dit met een sisser( de ontsnappende vloeistoffen) af, jammer zo in je vakantie!

  • Rob Kroon

   Die poller is niet bepaald meteen na een onoverzichtelijke bocht en blind vertrouwen op een navigatiesysteem en daarbij verkeersborden negeren is ,als ik het zwak uitdruk, “niet wijs”. Onbegrijpelijk dat je de schuld bij de straatinrichting probeert te leggen in plaats van bij de zeer onoplettende bestuurder. Daarbij, wil je echt honderden toeristen met auto’s in het centrum van Zaandam, waar toch al nauwelijks parkeerruimte is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *