Pollerdol…

Een vrijwel dagelijks terugkerend tafereeltje in Czaar Peterstraat in Zaandam. Tot 18.00 uur staat de poller omhoog. In de uren daarvoor is de straat het toneel van kerende en achteruit rijdende auto’s.

Dat leidt weer tot fietsers die tussen de auto’s door laveren en de stoep nemen. En dat leidt weer tot gevaarlijke situaties voor voetgangers.

Gistermiddag waren het vier auto’s die rechtsomkeert moesten maken en deze mini-chaos veroorzaakten.

Om 18.00 gaat de poller weer omlaag, om 17.30 begint soms de filevorming al. Een ander ‘lollig’ moment is vlak voor 12.00 uur als de poller omhoog gaat: wie durft?

FF niks te doen? Lees hier alles over de pollers in het centrum Zaandam.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • M. van der Poel

  In het begin van de tekst staat: Om 18.00 uur gaat de poller omhoog. In de uren daarvoor is de straat het toneel van kerende en achteruit rijdende auto’s.

  Als de poller om 18.00 uur omhoog gaat heb je in de uren daarvoor geen last van kerende en achteruit rijdende auto’s. Verderop in de tekst staat: Om 18.00 gaat de poller weer omlaag.
  Bij de poller veel onduidelijk, maar in de tekst ook.

 • De Orkaan

  Is inmiddels aangepast. Het is overigens nog ingewikkelder: op donderdag gaat de poller om 21.00 omlaag. Tussen 12.00 en 18.00 (donderdag 21.00 uur) kan je niet vanuit Russische buurt richting Wilhelminabrug. Dat is wel aangegeven door borden (bijvoorbeeld op Hogendijk) maar die worden over het hoofd gezien of genegeerd. Dan rijd je jezelf dus vast. Auto’s proberen dan via de Rozengracht weg te rijden, maar dat is eenrichtingsverkeer (dat wordt overigens vaak genegeerd). Maar de enige uitweg is helemaal terug naar de Provincialeweg. We zien ook wel automobilisten aan het eind van de Czarinastraat linksaf slaan (het bord negerend) maar die lopen dan vast bij het paaltje aan het eind van de Hogendijk.

 • Karin Singeling

  Wat ik zo moeilijk kan begrijpen is dat het kennelijk ook jaren zonder poller kan. Waarom is de poller er eigenlijk?

 • Herman Rolsma

  Grappig allemaal.In Haarlem raak ik de weg kwijt met de auto. Zaandam ken ik op mijn duimpje, daar gebruik ik de motorfiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *