Pollers! Zandzakken voor de deur!

Op de hoek Czaar Peterstraat – Czarinastraat zijn ze er misschien al aan gewend, maar het blijft een vreemd ritueel.

Om de sluiproute via de nieuw ingerichte fietsstraat tegen te gaan worden er elke dag zandzakken voor de toerit gelegd.

Kerende auto’s die zich gestuit zien door de pollers kunnen nu alleen nog maar keren (of tegen de richting in de Rozengracht op).

Hierboven de situatie na 12.00 uur ’s middags als de poller omhoog gaat. Hieronder de situatie voor 12.00 uur.

Deel dit artikel:

19 reacties

 • Eelco

  Ik zag gistermiddag dat het stoplicht een auto doorliet en dan weer op rood ging en de poller omhoog. Daarna poller weer naar beneden en licht op groen en weer een auto erdoor. Stond een rijtje van drie auto’s te wachten.

 • Knabbelaar

  Och och welk een ludieke oplossing,los gestort zand zou leuker geweest zijn, in ieder geval voor de kinderen.

 • Rob

  Het tweemaal per dag verplaatsen van die zandzakken kost niets?
  Doet me denken aan de verlichting bij het kunstwerk dat ooit geplaatst werd naast buurtcentrum “De Poelenburcht” … dat stond dag en nacht aan. Geen (tijd-)schakelaar aanwezig. Na opmerkingen van medewerkers van “De Poelenburcht” dat licht overdag echt niet nodig was – dus verspilling – stuurde de gemeente twee maal per dag een medewerker om het licht aan- of uit te zetten.

  Een slagboom was dus handiger geweest dan die poller: duidelijk zichtbaar en minder kans op ongelukken en schades.

  • Boon

   Als het een hekwerk was geweest dan gaan die koekbliksluipers alnog over het fietspad. Het is de asokoekblikcoureur die paaltjes en zandbarrieres nodig maakt.

   • Rob

    Verkeersaso’s kunnen w.m.b. niet hard genoeg aangepakt worden. Heb er namelijk zelf ook vaak genoeg last van. Maar dat neemt niet weg dat ik wél oog heb voor gevaarlijke wegconstructies.

    Bussluis (Amersfoort) waarin fietsers (of voetgangers) ten val komen? Fietssluis (Enge Wormer) met een dodelijk ongeluk ten gevolg? Smalle fietspaden, die ongevalverhogend werken? – Nee, allemaal niet doen.

    Met pollers zijn genoeg ongelukken gebeurt – ernstige ook. En nee, het is niet altijd opzet – kan ook onoplettendheid zijn, onbekendheid met de lokale verkeerssituatie, een bestel- of vrachtauto die het zicht blokkeert. Schade die je dan oploopt is onredelijk. Een slagboom volstaat voor het doel. De kans dat je die over het hoofd ziet is erg klein.

    • Koos

     Inderdaad, even niet opletten, achter een vrachtwagen rijdend zonder goed zicht of onbekend zijn met de situatie. Dan is de keiharde confrontatie met een stalen paal buiten proportie. Vanmiddag weer een totale chaos. Keurige dame reed achter andere auto en zag het gewoon niet. Echt verkeerde oplossing. Gewoon een slagboom is 10 x goedkoper en duidelijker. Andere gemeenten zijn al lang tot inkeer gekomen. Wacht gemeente Zaanstad op eerste letselschade claim???

    • Boon

     Nee, een slagboom blokkert alles. Het is namelijk de bedoeling dat fietsers,voetgangers en brommertjes nog wel het centrum in kunnen. Maar al die dombo’s moeten eens langs de optiekwinkel. Lezen is niet hun sterkste kant. Langs de Provinciale weg staan al aankondigingen maar dat geldt nooit voor hen die boem boem doen.

 • Gert Schouten

  Kom op Orkaan, grow up. Er zijn belangrijker zaken om je druk over te maken. Een deel van de Russische Buurt wordt op dit moment opnieuw bestraat en dat was hard nodig ook. Dat gebeurt in delen en voor zover ik dat vanuit mijn woning aan de Czarinastraat kan beoordelen wordt er alles -binnen het redelijk- aan gedaan om de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken. Die zakken staan er om sluipverkeer te beperken en hebben niets met de “pollers” te maken. Soms moet er werkverkeer langs om bouwmateriaal aan of af te voeren. Dan worden de zakken tijdelijk even opzij gezet. Spannend he. Ik ben overigens blij met de “pollers” alhoewel het voor ons ook fors omrijden betekent. De Czarinastraat lijkt soms wel een racebaan met enorm veel doorgangsverkeer. Veel interessanter is de vraag waarom de Hogelijk afgesloten blijft. Als Czarinastraat, Czaarpeterstraat en Hogedijk allemaal eenrichtingsverkeer zou worden, wordt de overlast verdeeld over allen.

  • De Orkaan

   Hallo Gert,
   Als de Czaar Peterstraat niet zo druk was vanwege de mensen die toch proberen tussen 12.00 en 18.00 het centrum in te rijden waren die zandzakken helemaal niet nodig geweest. Nu is het op die hoek dagelijks bijna nog gevaarlijker dan ervoor. Sluipverkeer heeft trouwens weinig aan die route omdat ze meteen door de Golofkinstraat weer terug moeten. Hoe stel je één richtingsverkeer voor als je vastloopt aan het eind van de straat?

 • Noot

  Zoals ik vorige week al schreef, waarom geen spoorboom. Ik zag nu, nog iemand dat gezegd. Heeft niets met fietsers en brommers te maken, ruimte genoeg om die er langs te laten gaan. Natuurlijk leuk zo’n poller, om te zien. MOOI !! Creatief. Maar idd als je er per ongeluk op terecht komt, dan is de schade onevenredig groot in verhouding tot de overtreding.

 • Rob

  Volgens het Noordhollands Dagblad zijn ze nu buiten gebruik.
  Dat is sneller dan verwacht.

  https://www.noordhollandsdagblad.nl/zaanstreek/ongelukspoller-tijdelijk-buiten-gebruik

 • Karin

  Pagina niet gevonden

 • Een JordaanseKalver is AmsterZaans

  Zaanstad heeft zoals ik eerder vermelde op een ander bericht een grote fout gemaakt. Door de boel met palen vanuit de grond autoluuw te maken hebben ze het probleem alleen maar erger gemaakt en verplaatst.

  Het centrum is het centrum dat betekend in veel gevallen dat daar mensen vanuit de gehele omgeving en omstreken samenkomen dat doen ze met de Trein Bus fiets lopend brommer of met een auto.

  Veel van die mensen waaronder ik zijn totaal niet geintereseerd in die lelijke afvallige russiche Tokkie buurtjes om het centrum heen.

  En het is altijd hetzelfde gelul ze gebruiken de kinderen om aan te geven hoe gevaarlijk het daar is.(jou straat is rustig maar de volgende straat is gevaarlijk want daar rijden autos en je kind komt daar niet?? Hallo je woont in een Centrum niet in een buitenwijk Deal with it!

  Het zal meer schaamte zijn dat de mensen daar harder doorheen gaan. Ik zal ook heel erg blij zijn als die buurt plat gaat en het centrum echt een centrum gaat worden voor zakelijk bestemmingsverkeer zodat ze in de toekomst ook wat geld binnenbrengen voor onze arme megemeente die geld weggooid alsof het niets is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *