Prinses Beatrix in ’t wild (op de Zaanse Schans!)

Wat ze er kwam doen weten we niet. Maar oud-koningin Beatrix Wilhelmina Armgard, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld was er echt.

Misschien kwam ze orde op zaken stellen op het mooie Zaanse postzegeltje waar de vrede nooit getekend lijkt te worden? Of was ze geïnspireerd door onze frisse foto’s van een kazige plekken? Bracht het behoud van de Beatrixflat haar naar de Zaan?

Liesbeth Kralt stuitte bij toeval op de royale toerist. Geheel onopvallend was het bezoek niet. De prinses werd begeleid door een roedel politiemensen en andere officieel ogende lui. Liesbeth maakte de foto:

Update: Orkaanlezer Erik weet waarvoor onze prinses naar de Zaan kwam. Lees zijn reactie onder dit stuk.

Deel dit artikel:

12 reacties op Prinses Beatrix in ’t wild (op de Zaanse Schans!)

 1. Erik Schaap schreef:

  Wat ze kwam doen was al weken bekend en stond in de agenda van het koningshuis. Bezoek aan het Zaans Museum, opening van het Jaar van de Molenaar.

 2. Ed Pielkenrood schreef:

  Nee heren, Prinses Beatrix was niet in het Zaans Museum, maar in molen Het Jonge Schaap. Daar werd ze opgewacht door molenaar Tim Doeves en Erik Kopp, voorzitter van het Gilde van Vrijwillige Molenaars.

 3. l. Boonstra schreef:

  Ze is daar in functie als Beschermvrouwe van “Vereniging De Hollandsche Molen ” en laten daar er nu een aantal op de Schans

 4. Ger van Dongen schreef:

  Heel lang geleden, vertelt opa, stond in de agenda van het pas geopende restaurant In de hoop op de zwarte walvis dat ‘De koning van Zweden’ met gevolg zou komen dineren. Dagblad De Zaanlander was er achter gekomen en stond paraat. Concurrent De Typhoon had het nieuwtje gemist, maar kon opgelucht overgaan tot de orde van de dag toen bleek dat ‘De koning van Zweden’ een groothandel in lederwaren uit Amsterdam was.

 5. Pieter de Vente schreef:

  Slecht geïnformeerd die Orkaan. En dan nog zo’n lullig stukje

  • De Orkaan schreef:

   Sterker nog, Pieter, we waren in ’t geheel niet geïnformeerd of uitgenodigd.
   Toch waren we ruim de eerste die met het vrolijke nieuws (en beeld) van ons favoriete lid van het Koningshuis op de proppen kwamen. Vervolgens werd het nieuws aangevuld door onze messcherpe lezers #trots

  • Wim van der Noort schreef:

   Leuk!

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.