Project Dirk Witte heeft nog € 2435 nodig – update: € 3000 overschreden!

Op 21 en 22 september moet het gebeuren: opnamen van alle 33 liedjes van de Zaanse componist Dirk Witte. Als er tenminste genoeg geld is. Zaankanter Co Rol is bezig de laatste Euro’s bij elkaar te crowdfunden.

Anderhalf jaar geleden stelde Co Rol de directie van het Zaantheater voor: “alle 33 liedjes van Zaandammer Dirk Witte – schrijver van kleinkunstklassiekers als ‘Mensch durf te leven’ en ‘Het meisje van de zangvereniging’ – op één cd, gezongen door 33 Zaanse zangers en zangeressen. Directeur Piet de Koning en programmeur Kim Muller waren meteen enthousiast. Het werk van deze grote tekstdichter/componist moest maar eens uit de mottenballen gehaald worden.”

Freek de Jonge, Huub van der Lubbe & Harry Slinger
Rol begon met het aanschrijven van zangers en zangeressen met een Zaanse achtergrond. Vrijwel allemaal zeiden ze ja: Ferry Heijne (De Kift), Freek de Jonge, Stanley Burleson, Fred Florusse, Frank Leurs, Huub van der Lubbe (De Dijk), Rob van de Meeberg, Bruun Kuijt en Harry Slinger doen o.a. mee.

menschPianist Johan Hoogeboom begeleidt de 33 solisten, de liedjes straks worden uitgevoerd zoals ze ook werden gezongen in de tijd van Dirk Witte: met alleen een pianist als ‘accompagnateur’. De opnamen, met publiek, zijn op maandag 21 en dinsdag 22 september 2015.

Houthandelaar
De Zaandamse houthandelaar Dirk Witte (1885-1932) was begin vorige eeuw een van de grondleggers van het Nederlandse cabaret. Hij schreef liedjes in zijn vrije tijd die door tal van bekende cabaretiers uitgevoerd. Jean Louis Pisuisse, de ‘vader van het Nederlandse cabaret’ maakte van ‘Mensch durf te leven’ een lied dat iedereen kende, én kon meezingen.

Rol heef het grootste deel van het benodigde geld bij elkaar. Maar niet helemaal. Via Voordekunst wil hij de laatste € 3000 binnenhalen, vanmorgen stond de teller op € 565.

UPDATE 22/6/2015
Binnen 14 dagen is het doel gehaald, er is op 22/6 zelfs al 109% binnen!

Screen Shot 2015-06-22 at 12.55.17

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *