Rood Wit Zaandam en Westzaan kwamen in de eerste ronde van de nacompetitie te kort en werden uitgeschakeld.

Saenden en Hercules Zaandam daarentegen mogen na gisteren blijven hopen op respectievelijk lijfsbehoud en promotie.

2e/3e klasse

Saenden speelde gisteren een spannende wedstrijd bij Koedijk. Na 90 minuten nacompetitievoetbal was het 1-1 en ook na de verlenging was er nog geen beslissing (2-2) gevallen. De ploeg van Guillaume Groot was echter koelbloediger bij het nemen van de penalty’s, waardoor Saenden nog steeds mag blijven hopen in de 2e klasse te blijven.

Hercules Zaandam zette haar ambities om te promoveren naar deze 2e klasse kracht bij en liet weinig over van haar tegenstander VSV, waar vorige week nog ruim van werd verloren. De Zaandammers zaten al binnen 20 minuten op rozen (3-0) en wonnen uiteindelijk met maar liefst 8-1.

Saenden en Hercules gaan beide naar de 2e ronde van de nacompetitie.

3e/4e klasse

Net als vorig jaar gaat het voor Rood Wit Zaanstad mis in de nacompetitie. De ploeg die zo graag wil promoveren naar de 3e klasse, verloor op eigen veld van TOS-Actief. Na een 1-1 ruststand, liep de tegenstander uit naar een 2-5 voorsprong. Het werd in de absolute slotfase nog even spannend, maar verder dan 4-5 kwam de thuisploeg niet. TOS-Actief is nu de tegenstander van RCZ, dat in de 1e ronde niet in actie hoefde te komen.

Ook voor Westzaan was de 1e ronde van de nacompetitie het eindpunt en daarmee kwam ook een einde aan de indrukwekkende opmars van de ploeg in de laatste maanden. In Culemborg werd na een doelpuntrijke wedstrijd met 6-3 verloren van SMVC Fairplay.