Provincie haalt protest-vlaggen Krommenie-Assendelft weg

De gemeente Zaanstad heeft zelf de omgekeerde blauw-wit-rode vlaggen die langs de Provincialeweg bij Krommenie en Assendelft aan de lantaarnpalen hingen niet weg hoeven te halen.

Zaanstad was het wel van plan – maar had geen haast (‘geen prioriteit’). De Provincie Noord-Holland had dat kennelijk wel en loste zo het probleem van Zaanstad op.

Via Twitter vroeg David Warnsenius op 3 augustus aan Zaanstad: “wat gaan jullie doen aan die omgekeerde Nederlandse vlaggen aan lantaarnpalen langs de provinciale weg door Zaanstad. Erger me rot eraan?”

Zaanstad liet weten dat zolang de vlaggen “niet zorgen voor onveilige situaties dit voor ons geen prioriteit [heeft]. Wel monitoren we de plekken waar de vlaggen hangen. Als ze een risico zijn voor de verkeersveiligheid worden ze weggehaald.” En ze voegde daaraan (4 augustus) toe: “de Provincie heeft zojuist bekend gemaakt dat zij de protestvlaggen langs de wegen gaan weghalen.”

Erik Schouten vroeg: “Waarom de provincie wel en Zaanstad niet?” Daarop schreef Zaanstad vandaag (5 augustus) dat de protest-vlaggen inmiddels waren weggehaald, en: “we hadden wel de intentie om ze op enig moment weg te halen. Dat is nu gedaan dus.”

Die kastanjes zijn dus door Noord-Holland uit het vuur gehaald. Dat Zaanstad de intentie had om ze weg te halen werd pas na de actie van de provincie duidelijk.

Deel dit artikel:

15 reacties

 • hans van rheenen

  “Geen prioriteit”, is dus niet belangrijk en óók niet urgent (veiligheid) zegt de ene bestuurslaag …

  “Weg met die beledigende symboliek” zegt de àndere bestuurslaag en voegt de daad bij het woord.

  Het zou mij helemaal niet verwonderen, wanneer zij beide de ontstane verwijderingskosten eerlijk gaan delen, alhoewel de naam van de weg wèl duidelijk de eigenaar aangeeft.

 • Anneke Woudt

  Waardeloos volk die gaan klagen om omgekeerde vlaggen bah!

  • Elly Kunst

   Ik erger me ook aan het misbruiken van onze vlag.
   Dat maakt mij in uw ogen een waardeloos figuur, begrijp ik.
   Of zijn alleen degenen die er bij de gemeente over klagen waardeloos?
   Of is iedereen met een eigen mening in uw ogen waardeloos, zolang deze mening niet overeenkomt met die van u?

   Ik heb geen respectloze bedoelingen met deze vraag. Ik ben oprecht benieuwd.

 • Bart Prins

  Lees ik nou goed dat de vlaggen een probleem waren?

 • Louis Dirksen

  Het probleem is dat de provinciale regenten de uitingen van hun onwelgevallige uitingen van het volk als een probleem zien dat letterlijk de wereld uit geholpen moet worden door het te verwijderen……

 • Jaap spaandr

  Wat een verademing, gewoon weer een stukje fietsen zónder constant te worden gewezen op het schaamteloze eigenbelang van een aantal boeren die het ‘protest’ bovendien aangrijpen om asbest en afval te dumpen.

  Ik kan mij betere bestemmingen bedenken voor mijn belastinggeld, dan voor het opruimen van het afval van de boeren! Je zou je kunnen afvragen of de voedselvoorziening bij deze mensen wel in de juiste handen is.

  • Cor Frederiks

   Een enkele boer stort asbest en U scheert alle boeren maar over een kam. Beetje erg kort door de bocht om zo te reageren. Uw reactie slaat eigenlijk helemaal nergens op.

 • Frans Kwast

  De boeren en tuinders en hun organisaties moeten met groot protest komen als straks de provinciale Statenverkiezingen worden gehouden…..

  • Bert Versteeg

   Precies Frans ! maar niet alleen de boeren en tuinders maar ook de vissers ! Ik ben voor de boeren en tegen dit marionettenkabinet!
   Maar ook de bouwbedrijven, wegenbouwers en transportbedrijven moeten in actie komen om te zorgen dat de belachelijke stikstofmaatregelen worden teruggedraaid.
   Het klimaat is niet op hol geslagen zoals Kees Malingre zegt maar Frans Timmermans en zijn kornuiten in Brussel !
   We moeten allemaal eten en zonder boeren is er geen eten!

   • Henk Visser

    Beste Bert,

    Ik ben het deels met je eens. We hebben een ‘’marionettenkabinet’’. Niks nieuws.
    De boeren worden onevenredig hard getroffen. Stikstof maatregelen die al sinds het klimaatakkoord van Parijs in 2015 genomen hadden moeten worden zijn niet uitgevoerd. Dat maakt ze niet ‘’belachelijk’’. Ze worden nu pas, 7 jaar later, opgelegd op last van de EU normen. Je kunt het met die normen eens zijn of niet, Nederland heeft zich daaraan te houden. Was de staat veel eerder begonnen met een soepele transitie naar stikstofvermindering, dan was de klap niet zo hard aangekomen. Het boerenleed is dus schuld van 4 kabinetten Rutte.
    Of het klimaat ‘’niet op hol geslagen is’’ laat ik over aan de wetenschappers die hier verstand van hebben. Feit is wel dat alle onderzoeksrapporten aantonen dat er een klimaatverandering plaatsvind, veroorzaakt door de mens. Iedereen die dit nu nog ontkent schurkt tegen de Q Anon wappies aan.
    ‘’zonder boeren is er geen eten!’’
    Dat is een makkelijke frase die past in het hongerjaar 1944.
    Maar niet in 2022.

    ‘Van de totale vleesexport van 8,8 miljard euro is 85 procent export van in Nederland geproduceerd of verwerkt vlees en 15 procent wederuitvoer of doorvoer. Ook in exportgewicht is Nederland de grootste exporteur. In 2020 werd 3,6 miljard kilogram vlees geëxporteerd. (website CBS)’

    Dus Bert, we gaan niet massaal dood zonder boeren. Er is zelfs 85% reserve. Simpel gesteld.
    Wanneer ga je nu eindelijk eens een keer je huiswerk doen?

    • Bert Versteeg

     Henk, bedankt voor je uitleg.
     Alleen waarom zou ik mijn huiswerk moeten doen?
     Dat van de vleesproductie weet ik allang maar ik steun de gewone boeren, niet de eigenaren van de megastallen die in mijn ogen helemaal geen boeren zijn.
     Het gaat mij ook te ver om Rutte overal de schuld van te geven, die is premier maar beslist niets zelf hoewel hij wel grote druk op het kabinet kan uitoefenen en daarnaast moet een wet ook nog eens door de 1e kamer waarvoor geen meerderheid is.
     De VVD is een goede partij maar de meeste mensen zijn uitgekeken op Rutte.
     Ik moet er niet aan denken dat we ooit een links kabinet krijgen onder leiding van Klaver van Groenlink, dan zijn we pas echt de pineut maar gelukkig hebben de kiezers dat tot nu toe begrepen.
     Je vergeet verder ook dat Nederland op de wereldkaart een heel klein stipje is en dat de Nederlandse uitstoot van stikstof in verhouding niets voorstelt.
     Om echt wat aan de vermeende opwarming van de Aarde te doen is het zaak dat grote, vervuilende landen als China, de VS, Groot Britannie, India of Brazilie hun uitstoot drastisch gaan verminderen.
     Toen het klimaatakkoord van Parijs in 2015 er kwam hebben ze één fout gemaakt en dat is dat alle landen o.a. de stikstof met een bepaald percentage moesten terugbrengen terwijl Nederland op dat op dat moment ralatief al één van de schonere landen was.
     En ik heb het al eens eerder gezegd, je kan op bepaalde manieren meten, als je de stikstof uitstoot meet per hectare of vierkante kilometer dan scoort Nederland hoog omdat we een klein, dichtbevolkt land zijn maar meet je de stikstofuitstoot per persoon dan scoort Nederland juist heel goed.

     • Henk Visser

      Hoi Bert,

      Dank voor je reactie.
      Ga je nu toch de discussie aan met een links georiënteerde stemmer? Good!
      Want we hebben weer iets waar we het samen over eens zijn: megastallen.
      Dat zijn idd geen boeren. Die hebben geen enkele empathie met hun dieren.
      Wat ik bedoel met huiswerk is dat ik graag zie dat je je standpunten onderbouwt met links naar betrouwbare websites of een gedegen argument. Dat we kunnen teruglezen waar jouw info vandaan komt. Om een voorbeeld te noemen:
      Je schreef: ‘’Toen het klimaatakkoord van Parijs in 2015 er kwam hebben ze één fout gemaakt en dat is dat alle landen o.a. de stikstof met een bepaald percentage moesten terugbrengen terwijl Nederland op dat op dat moment ralatief [sic]*al één van de schonere landen was.’’
      (* sic betekent een incorrecte spelling)
      Ik wil dat graag geloven. Maar kom met bewijs.
      Het klimaatakkoord van Parijs heeft niet één fout gemaakt, maar zelfs drie.
      Het heeft de luchtvaart, de scheepvaart en het militair industrieel complex buiten gesloten. Dat zijn, naast de agrarische sector, de grootste vervuilers.
      Neem dit van mij aan. Ik doe mijn huiswerk. Dagelijks.

      Ik ben open minded. Sta voor elk standpunt open.
      Maar wil die wel graag gefundeerd zien worden met bewijs. Zoals ik schreef in mijn reactie op het McDonalds artikel.
      Bert, ik weet niet in hoeverre jij in brede zin op de hoogte bent van de Nederlandse politiek. Niet zo, denk ik. ‘’De VVD is een goede partij’’, schreef je. Dan hoop ik je nog eens te treffen, jij in maatkostuum en met stropdas. Als lid van de midden of upper class. Trots op je bereikte status en welvaart. Zó rijk dat je elke dag de tijd hebt om kromgereden paaltjes en foute verkeersborden te fotograferen.
      De VVD heeft in de afgelopen 4 kabinetten Rutte de gezondheidszorg, het onderwijs, de asielopvang, de politie verwaarloost. Het heeft de kloof tussen rijk en arm vergroot. Dat deze corrupte neo-liberale partij nog steeds de grootste is komt niet door populariteit, maar door versplintering in het electoraat.

      Volg je dit dagelijks? Lees je de achtergrond verhalen in media, anders dan de Telegraaf? B,v De Volkskrant of NRC? Volg je het nieuws uit Amerika, dat een grote invloed heeft op de politieke buitenlandse besluitvorming in Nederland?
      Waarschijnlijk niet. Dat geeft niks. Zolang je jezelf maar openstelt voor andere meningen en daar over na durft te denken. Los durft te komen uit een vooringenomen bubbel.
      Je ziet, er zijn best wat thema’s waar we het over eens zijn.
      Dialoog verbind de mens. En voorkomt oorlogen,

 • Kees Malingre

  Hoe je het ook wendt of keert : het klimaat is op hol geslagen. Wie dat nog kan ontkennen moet zich toch echt eens afvragen… Duidelijk is dat er drastische reddingsmaatregelen nodig zijn om het nog een tijdje te kunnen uitzingen. Dat hierbij de economische belangen van bedrijven in het gedrang komen is onvermijdelijk. De natuur herstelt zich wel, of wij dat overleven is nog maar de vraag. Dus liever samenwerken als tegenwerken.

 • Bert Versteeg

  Henk, ik ben puur rechts en ik ben blij dat de VVD al jaren in het Kabinet zit. Wat ik al eerder zei is dat één partij het niet alleen voor het zeggen heeft dus voor alle ingrepen van de Kabinetten Rutte zijn ook de andere regeringspartijen verantwoordelijk.
  Op zich waren de bezuinigingen in de zorg helemaal niet verkeerd maar niemand heeft ooit op een pandemie gerekend.
  De bezuinigingen in de zorg waren en zijn noodzakelijk anders wordt de verzekeringspremie straks helemaal onbetaalbaar.
  Hetzelfde gold voor Defensie, nu is er oorlog in Oekraine en nu beseft men dat de strijdkrachten verzwakt zijn en versterkt moeten worden.
  En voor Nederland zou het ramp zijn als we ooit nog een links kabinet krijgen
  Woutertje Bos, de toenmalige minister van Financien heeft er samen met zijn handlanger Nout Wellink van de Nederlandse Bank voor gezorgd dat de DSB bak omviel waardoor er 3000 mensen werkloos werden terwijl andere banken miljarden steun kregen. In Europa zit die Frans Timmermans, dat is de man die Nederland kapot probeert te maken met zijn stikstofbeleid.
  De luchtvaart en de scheepvaart zijn veel te belangrijk voor de economie van verreweg de meeste landen .
  Daarnaast is het zo dat het aandeel lang niet zo groot is als jij beweert, veel grotere vervuilers zijn bijvoorbeeld de industrie en het wegverkeer.
  Dat de VVD ondanks alle kritiek nog steeds de grootste is heeft niet te maken met populariteit maar is voor rechtse kiezers de beste optie, het is alleen jammer dat Rutte en Wilders nog steeds niet samen door één deur kunnen.
  Je had het ook nog over de asielopvang, mijn standpunt is duidelijk, Nederland is vol ! Wat er allemaal in Ter Apel gebeurd kan voorkomen worden door geen asielzoekers meer op te vangen. Daarnaast is het belachelijk dat we woningnood in Nederland hebben en dat de zogenaamde statushouders voorrang krijgen op een woning ! Dat is gewoon belachelijk, zorg eerst dat de woningnood wordt opgelost ! Veel mensen met de Nederlandse nationaliteit wachten al jaren op een woning dus die horen voorrang te krijgen, niet één of andere gelukszoeker uit het Midden Oosten of Afrika.
  Door dat stikstofgezeur wordt er veel te weinig gebouwd en zal de woningnood alleen maar groter worden!
  Links is gelukkig veel te veel verdeeld om een sterk blok tegen rechts te vormen en een fusie of samenwerking tussen pvda en gl helpt daar ook niet aan mee.
  Linkse kranten als de volkskrant of nrc lees ik niet, Van de Telegraaf lees ik alleen de koppen en voor de rest haal ik mijn informatie van sites als NU. nl of MSN en op één van die websites heb ik dat gelezen over de rekenwijze van Europa.
  Het was trouwens opvallend dat in het rijtje van meest vervuilende landen ter wereld gerekend per hoofd van de bevolking de top 3 bestond uit een aantal dunbevolkte Arabische landen en de oorzaak is de olieindustrie.
  Verder heb ik geen tijd om elke dag paaltjes of verkeersborden te fotograferen,ik heb 1x een fout bord en 3x iets over een paaltje ingestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *