Vanmorgen waren ze bij Dagblad Zaanstreek echt goed de weg kwijt. Dat er zelden Zaans nieuws op de voorpagina staat zijn we zo langzamerhand wel gewend. Dat op de laatste regiopagina’s met “Zaanstreek” regelmatig nieuws wordt geplaatst over Den Ilp, Schagen, Landsmeer, Monnickendam, Voldendam, Ilpendam en Purmerend is ook geen uitzondering meer.

Maar vanmorgen overtroffen ze zichzelf: op de voorpagina van het Zaanse streekkatern stond een levensgrote tattoo van een arm met een boot. De arm was van een Purmerender, de boot kwam uit de VS en lag nu in Vinkeveen. Een mooi stukje voor Dagblad Purmerend (Waterland), maar waarom staat dat op de voorpagina van de Zaanse editie?

dz_purmerend

Waarom? Is er geen Zaans nieuws? Is er in Alkmaar – waar de krant in elkaar wordt gezet – iemand aan het werk die niet weet dat Purmerend niet in de Zaanstreek ligt? Is er onderbezetting? Ruzie met Dichtbij? Of staat men op het punt te bezuinigen door de Zaanse en Waterlanse edities samen te voegen? Eerder deed de krant dat met de edities in Enkhuizen en Hoorn. Het pand aan de Westzijde staat te koop. Waar gaat de redactie naartoe? Naar de Gorslaan 60-B in Purmerend?