PvdA Oostzaan: geen ‘boerderette’ aan De Haal

De PvdA in Oostzaan is het niet eens met de plannen voor De Haal nr. 78. Er worden al veel te veel karakteristieke oude panden gesloopt volgens de partij waarvoor dan “boerderette-achtige bouwsels” voor in de plaats komen.

Het beeld van het Zuideinde, Kerkstraat, Kerkbuurt, Noordeinde, de Haal en de Heul – het lint van Oostzaan – wordt daardoor aangetast volgens de PvdA.

Oostzaan moet een “gemeentelijk monumentenbeleid” krijgen, daarom dient de Peter de Wit namens PvdA vanavond een motie in waarbij de gemeente gevraagd wordt gevraagd om:

zo spoedig mogelijk met beleid te komen waarmee voorkomen wordt dat oude beeldbepalende en voor de uitstraling van Oostzaan belangrijke karakteristieke panden en gebouwen rücksichtslos gesloopt kunnen worden

Ook wil de PvdA een inventarisatie van panden die “gemeentelijk monument” zouden kunnen worden.

In 2013 werden er al plannen voor De Haal 78A en 78B ingediend, in dat voorstel werd geconcludeerd dat “de bijgebouwen op het perceel De Haal 78 in deplorabele staat” verkeren (foto onder). Volgens die plannen zou het woonhuis verbouwd worden terwijl op de plaats van de bijgebouwen een nieuwe woning (in oude stijl) gebouwd zou worden.

bijgebouwen-de-haal-78

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *