PvdA viert toch 1 mei

Corona of niet, de PvdA viert gewoon (nou, eigenlijk niet gewoon) 1 mei. Digitaal. Normaal gesproken laten we dat soort online festiviteiten aan ons voorbij gaan, maar het programma van deze viering klinkt als een klok, dus vandaar deze extra aandacht.

Met burgemeesters Jan Hamming (Zaanstad) en Judith Michel-de Jong (Wormerland), oud-minister Martin van Rijn, oud-voorzitter PvdA Hans Spekman, Songül Mutluer (wethouder Zaanstad), columnist Marcel van Roosmalen, Piet Oudega (Arie Lems Fonds), Gré Boom (Oostzaan), Jeroen Olthof (gedeputeerde NH) en René Tuijn (raadslid Zaanstad).

Hier kan je je digitaal opgeven (gratis, maar voor de versnaperingen moet je zelf zorgen).

Volgens de PvdA zelf is het programma Rood aan de Zaan ‘spectaculair’. Het begint om 16.30 uur via Zoom.

Jan Hamming praat over criminaliteit en Corona, Judith Michel-de Jong over wonen en werken, Martin van Rijn (nu voorzitter van koepel van corporaties Aedes), over “1 miljoen woningen erbij” (10.000 aan de Zaan), Hans Spekman (nu directeur Jeugdeducatiefonds) over de toekomst van de PvdA. Songül Mutluer reageert op de sprekers.

Dan is het de beurt aan de bekendste mopperkont van Wormer, Marcel van Roosmalen, om “zijn bijzondere relatie met Wormer, de plaats waar hij op dit moment woont” vanaf de Nozematoren (144 meter) via een column uit te spreken.

Het Arie Lemsfonds steunt initiatieven in de Zaanstreek. Deze week heeft het fonds een activiteit gekozen waarvoor de komende periode geld wordt ingezameld. Voorzitter Piet Oudega maakt het doel vandaag bekend.

Als klap op de rode vuurpijl vertellen Gré Boom, Jeroen Olthof en René Tuijn over wat 1 mei voor ze betekent.

Historische 1 mei-optocht op de Burcht in Zaandam (gemeentearchief)
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *