Radicaal anders of anders radicaal? VVD-debat met Joost Taverne

De VVD praat aanstaande woensdag over wat de aanslag op Charlie Hebdo betekent voor “onze veiligheid en onze vrijheid van meningsuiting”.

Aan het debat wordt deelgenomen door VVD Tweede Kamerlid Joost Taverne, woordvoerder Vrijheid van Meningsuiting. Het zal gaan over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting, de risico’s van het vrije woord, de stigmatisering van hele bevolkingsgroepen en het voorkomen van extreem geweld.

De avond wordt gehouden in Koog aan Zee, Lagedijk 1-3, Koog aan de Zaan. Inloop is vanaf 19:30 uur. Het debat start om 20:00 uur en duurt tot 21:30 uur.  Hierna is er tot 23:00 uur gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog wat na te praten.

Uitgenodigd zijn verschillende belangengroepen, vertegenwoordigers van het onderwijs en andere politieke partijen.

De VVD vraagt in aanloop op deze debatavond om alvast actief gevoelens en meningen te verwoorden per mail, Twitter, facebook etc. De VVD Zaanstad zegt te staan voor vrijheid van meningsuiting en een goed debat. Daar verzoekt voorzitter Guido van der Veen de discussie op respectvolle wijze te laten verlopen zonder elkaar te beledigen of te stigmatiseren. Dat draagt bij aan het debat en uiteindelijk naar een betere samenleving. De stukken komen op de website.

Op de website al één bijdrage over de ‘pijnlijke stilte‘ na de aanslagen, een reactie waarin de bijdrage provocrend en PVV-achtig wordt genoemd en een reactie op die reactie “Mijn stuk over één kam scheren met Wilders en de PVV is net zo gevaarlijk als zeggen dat alle moslims terroristen zijn”.

Dit is ongetwijfeld de aanleiding geweest voor voorzitter Guido van der Veen om tot respect in de dicussie op te roepen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *