RCZ en Saenden strijden voor lijfsbehoud

Komend weekend staan de laatste finales van de nacompetitie op het programma. Van de oorspronkelijk acht Zaanse deelnemers komen alleen nog RCZ en Saenden in actie.

In een eerder stadium van de nacompetitie liepen Fortuna W (zat), Rood Wit Zaanstad, Westzaan en Hercules Zaandam promotie mis, terwijl Sp.Krommenie (zat) en OFC (zat) volgend seizoen een klasse lager zullen uitkomen.

Saenden zal in de finale tegen 3e klasser Swift uitkomen. De Amsterdammers schakelden in de eerste twee ronden al twee 2e klassers uit, dus de ploeg van de afscheidnemende Guillaume Groot is gewaarschuwd. De wedstrijd wordt gespeeld op de velden van Purmersteijn in Purmerend.   

RCZ speelt haar finalewedstrijd op het complex van DZS in Neck. Tegenstander is De Rijp, dat als nummer 9 in de 3e klasse B eindigde. In de vorige ronde boekte de ploeg na verlenging een spectaculaire 5-7 overwinning op Alkmaarse Boys, terwijl RCZ indruk maakte met een 2-0 zege op OS-Actief.

Voor zowel Saenden als RCZ geldt dat zij bij een overwinning hun verblijf in respectievelijk de 2e en de 3e klasse weer met een jaar zullen verlengen. Bij een nederlaag volgt alsnog een degradatie. Beide wedstrijden beginnen zondag om 14.00 uur.

Klik hier voor alle finalewedstrijden en eerdere uitslagen in de nacompetities

Door sportredactie De Orkaan/Piet Bakker. Foto: Orkaan-archief

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *