Record: 71 dagen coaten op station Zaanse Schans (live teller!)

Waarschuwing vooraf: eenieder die niet van een Zaans zeurpartijtje houdt op z’n tijd kan beter doorscrollen naar het fantastische stuk hiernaast.

Goed, dat je nu verder leest, betekent dat je een piepmuis bent: welkom bij de club.

Waar we het kort over willen hebben, is de situatie op Station Zaanse Schans.

In december vorig jaar kreeg het station zijn/haar nieuwe naam, speciaal voor De Toeristen waar ZNSTD zo graag geld aan verdient gastvrij voor is. Daarnaast ging de boel op de schop: er kwamen liften bij en een toilet en er verscheen een frisse koffiezaak. Tot zover is het oké.

Maar nu komt het… half mei werd er een bord geplaatst met de tekst:

I.v.m. coating
Werkzaamheden
v.a. 15-05-17
diverse trappen
afgesloten

Sinds die tijd hebben we nog helemaal noppes zien gebeuren. Nada! 没什么! Semmi! Rien! Ничего! Nothing! Neat! لا شيء! Τίποτα! Nichts! tidak ada! 何も! Niente. Goed, niks dus. En met de bouwvak voor de deur vrezen we dat er niet snel beweging in zal komen.

Opteller (live!)

Wij denken dat het hier om een record gaat, daarom besloten we een officiële teller in te schakelen:

Update: de teller staat nu uitgeschakeld. Aan de trappen lijkt niks gedaan, maar de borden zijn weggehaald. De teller hebben we dus maar even stilgezet 25/7: 

 • Een pluspuntje: de toeristen kunnen de borden toch niet lezen, daarbij hebben ze er geen flauw benul van hoe lang ze er al staan.
 • Goed dan. Nog een plusje: er zijn wel borden geplaatst op de Lelystraat.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Eelco Holwerda

  Kunnen – met de beste bedoelingen ietwat burgerlijk ongehoorzaam – de rood-witte hekken opzij geschoven worden aan het begin van de vakantie?

  Of vraag het via Whatsapp aan de gemeente. Dan zit je helemaal goed!
  ZaanstadApp Zaandam

 • correctie suggestie voor de teller: Er wordt al NIET gecoat sinds….

 • Ruud

  en wat kostte dat,eigenlijk dat “coaten””

 • brechtje

  De liften zijn in het weekend regelmatig “buiten dienst”.

 • Jan

  Nou, de melding op de Orkaan werkt wel. De werkzaamheden zijn gestopt, van verder coaten is geen sprake meer, de borden en de hekken zijn weg. Maar waar men nu eigenlijk mee bezig is geweest bij die trappen de laatste paar maanden, wie het weet mag het zeggen. Na ‘coaten’ zou je een knappe trap verwachten. Ziet er nog net zo uit als een half jaar geleden.

  • Merel Kan

   Dank je Jan! We twijfelden omdat het werk nog niet gedaan is, maar feitelijk wordt er nu niet gecoat. We hebben dus een update geplaatst en de teller (tijdelijk?) stilgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *