Regenboogzebra opnieuw ingekleurd

Bij het langsfietsen afgelopen weekend dachten we al: “hé wat een frisse kleuren”. Maar sinds wanneer?

Een foto van Maxime Morin hielp ons uit de droom. Eind vorige week werden de verbleekte regenboogkeuren opnieuw aangebacht op het zebrapad op de hoek van de Gedempte Gracht en de Westzijde in Zaandam.

Dat moet ook wel. Van 3 tot 11 juni is het Zaanpride. Met op zaterdag 11 juni een regenboogparade. Dat kan natuurlijk niet over zo’n bleke en beschadigde zebra.

Boven (en helemaal onder) de foto van Maxime van het werk, onder de zebra in maart van dit jaar (De Orkaan). Zoek de verschillen.

UPDATE: Helemaal onder de nieuwe regenboogvlag op het zebrapad.

Wethouder Rita Noordij (2e van links) ontvangt de nieuwe vlag.
Deel dit artikel:

3 reacties

 • Gijs van Brummelen

  Heeft men wel onderzocht in hoeverre dit verkeerstechnisch juridisch nog wel een zebrapad is met alle plichten en rechten daaraan verbonden? Voor wie goed op de hoogte is met de natuur weet dat een zebra met deze strepen niet lang te leven heeft. Dat zou ook goed zijn voor dit pad.

  • hans van rheenen

   Toen ik voor het eerst in mijn leven voor het vreemde zebrapad in Zaandam stond, was ik hier als verkeersdeelnemer in de vorrm van “een voetganger” en herkende het geknoeid op de rijweg absoluut niet als (officieel) zebrapad’.

   Van géén kant werden deze kleuren ook aangegeven als een verkeersmaatregel, behalve voor het verkeer dat over dit stuk reed.

   Door het getreuzel bij het oversteken nam het andere verkeer aan dat ik niet wilde oversteken en trok weer op …

   Wanneer er hier ooit iemand wordt aangereden, trek ik de, conclusie en m.i. ook iedere verzekeraarspartij, dat uit het zicht van de voetganger dit “symbool” buiten de regulaire verkeersregels.

   Regenbogenkleuren ja of nee, dit is gewoon gevaarlijk, vooral wanneer je wéét, dat véél toeristen dit “kunstwerk” moeten gebruiken om naar de overkant t kunnen komen.

 • Ernst Paulus

  Wat een burger trutterij om hier over regeltjes te beginnen.
  Vind het over over over duidelijk een zeebrapad. En kan me niet voorstellen dat daar twijfel over bestaat bij de weg gebruikers.
  Prachtig dat Zaanstad dit toestemt. Wordt er wel vrolijk van en het staat ook nog ergens voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *