Remwegtest op Havenstraat

Op de Havenstraat in Zaandam wordt te snel gereden volgens wijkbewoners. Vooral in de buurt van basisschool De Voorzaan levert dat gevaarlijke situaties op.

Buurtbewoner Arthur Bungener vroeg Veilig Verkeer Nederland om voor de school een remwegdemonstratie te houden zodat echt zichtbaar wordt hoe gevaarlijk het voor kinderen is.

Op donderdag 22 oktober van 11.00-12.00 uur scheurt en remt Veilig Verkeer Nederland (op verantwoorde wijze) op het stukje Havenstraat bij de school.

Verkeerswethouder Gerard Slegers en politie zijn erbij als de kinderen en leraren van de bovenbouw de demonstratie krijgen.

(wij zouden het een goed idee vinden als ook de hardrijders een kijkje kwamen nemen)

Deel dit artikel:

11 reacties

 • S kelder

  Zeker een goed idee, maar vind dat er ook wel wat in de binnen wijk mag gedaan worden.

 • Lionel Neyndorff

  En de rest van de wijk dan? Wordt ook veel te hard doorheen gescheurd. Onze kinderen spelen vooral in de wijk! Ik houd mijn hart vast als er weer een kind bij a over het hoofd wordt gezien! Het gaat een keer mis!!!

 • Top! Of de te hard rijders komen kijken, denk ut niet.

 • M fabriek

  Goed initiatief alleen waarom alleen daar uit school spelen alle kinderen door de hele buurt heen en daar wordt nouw niet bepaald zacht gereden

 • Sonja Puhl-Diehle

  Scheurende automobilisten? En vervolgens wordt de verantwoordelijkheid voor de veiligheid bij de kinderen gelegd? Omgekeerde wereld! Lees: ‘Hoe ons verkeer steeds asocialer werd’. In het boek van Thaila Verkade en Marco te Brömmelstroet “Het recht van de snelste”

 • Daniel Dimmers

  Wordt inderdaad niet alleen bij school hard gereden. De hele Havenstraat en de binnen straten word te hard gereden. Meer versmallingen of drempels plaatsen..

 • Lydia zuidema

  De Havenstraat is nu een racebaan vooral nu aan de linkerkant v de weg, om de zuilen rechts te vermijden. Vandaag of morgen rijdt iemand zich dood hier!! Er moeten veel meer drempels worden geplaatst!!

 • Jeannette Mozes

  Moet je vooral eens tegen school tijd kijken hoe hard er gereden wordt als de kinderen gebracht of gehaald worden door de ouders,

 • Rob Wolvers

  Niets mis met verkeersles, maar als de aanleiding voor zo’n extra les het consequent te hard rijden is dan neigt dit naar victim blaming.

  Hoe noemen Thalia Verkade en Marco te Brömmelstroet dat in hun boek?
  “We richten onze kinderen al decennia zodanig af dat ze de meeste overlevingskans hebben in het verkeer”. Inderdaad, de omgekeerde wereld.

  Aan de automobilist zal het niet liggen, die wordt bij voorbaat al ontschuldigd in de pers bij de zoveelste aanrijding, redacties hebben daarvoor de eufemismen al klaarliggen: “over het hoofd gezien”, “de plotseling overstekende voetganger”, “door de laagstaande zon”

  Het wordt hoog tijd dat te hard rijden in de bebouwde kom niet langer gezien wordt als een overtreding, maar als een misdrijf. Dat de hier genoemde Slegers er donderdag bij is verbaast me niets, er zal wel weer een fotomomentje zijn, maar als de man zijn vak als verkeerswethouder eindelijk eens serieus zou nemen zou hij gaan inzetten op handhaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *