De Zaanse zanger en gitarist Reniet Vrieze en zijn band The Pilgrims zijn terug.

Op 19 januari 2017 is de premiére van de eenmalige theatertour PunkSoulRock’nRoll in het Zaantheater. Bij elk optreden verzorgt een Zaans band het voorprogramma.

In de jaren ’90 brachten The Pilgrims met Reniet Vrieze, drummer Leon Klaasse, gitarist Persijn Joling en bassist Jasper Teule vier albums uit. The Pilgrims verkochten honderdduizenden platen en traden op door heel Europa.

Toen Persijn Joling na ruim 10 jaar Pilgrims getroffen werd door een herseninfarct was het voorbij met de band. Vrieze richtte zich op zijn eigen projecten vanuit zijn thuisbasis, RAW Studio in Zaandijk.

Door de jaren heen kreegt hij regelmatig verzoeken om weer op te gaan treden. Ook zijn eigen dochters wilden hem wel eens live zien spelen. Dat gaat nu eindelijk gebeuren: hij doet nog een rondje en heeft zin om weer het podium op te gaan voor dit project.

Tijdens theatertour komt het complete muzikale spectrum van The Pilgrims aan bod: zowel rauwe, harde en heavy, als filmische, breekbare muziek. Nieuwe nummers en oud werk in een nieuw jasje, gebracht door ervaren beroepsmuzikanten, o.a. van Zeus, Fréderique Spigt, Ruben Hoeke Band, Gingerpig, Niels Geusenbroek en Skelter.

Behalve in het Zaantheater wordt Caprera Bloemendaal en Bostheater Ommen aangedaan. In de Amsterdamse Melkweg wordt de tour afgesloten.

Eind 2016 nemen The Pilgrims een nieuwe plaat op. Bezoekers van het concert krijgen een exclusieve link naar het nieuwe album.

Bij elke show zal een andere act uit de Zaanstreek het voorprogramma verzorgen. Bij de première in het Zaantheater staat Carrasco in het voorprogramma. De overige support acts zijn, in willekeurige volgorde:
First E, General Redbeard, Southern Comfort, Sway, Little Waitress, Down Jones en Amikdla.

the-pilgrims

De bezetting van The Pilgrims is nu: Reniet Vrieze (zang/gitaar), Henri van Bergen (drums), Dave Besse (bas), Roy Jansen (gitaar), Niels Schutten (Hammond/piano) en Marcel Smet, Karlijn de Vries en Suzan de Reus (backing).