Renovatie Bergblauwflat Zaandam

Na de Indigo- en Vermiljoenflat gaat wooncorporatie ZVH nu ook de Bergblauwflat in de Kleurenbuurt renoveren.

De woningen in deze flat moeten zuiniger, comfortabeler en mooier worden aldus ZVH.

De energierekening is fors omlaag gegaan bij de Indigo- en Vermiljoenflats, ze ging van label G naar A en zijn voorbereid in in 2050 gasloos te zijn. Ook zijn de entrees en de buitenkant van de flats opgeknapt terwijl de veiligheid is verbeterd volgens ZVH.

De wooncorporatie werkt samen met de gemeente ook aan een betere en meer veilige buurt.

“Dit gebeurt door nieuwe woningen toe te voegen en nieuwbouw te realiseren tussen en naast de flats. Dit trekt ook andere doelgroepen aan. Hierdoor verbetert de sociale cohesie, wordt het op straat prettiger en verbetert de wijk echt.”

Franck Storm van ZVH zegt in april te willen beginnen het het project, “en als alles goed gaat zijn we na een jaar klaar”.

Vanaf 12 december begint bouwbedrijf Ooijevaar met de huisbezoeken. Om te kunnen starten met de uitvoering, moet 70% van de bewoners van de flat akkoord gaan met het renovatieplan.

Op woensdagavond 11 december houdt ZVH een bijeenkomst voor de bewoners vanaf 19.00 uur in de Bullekerk aan de Westzijde 75 in Zaandam. Aanwezig zijn Franck Storm van ZVH, architect Iskandar Pané en Jill Horstman van bouwbedrijf Ooijevaar.

ZVH zet een pendelbus in naar de Westzijderkerk die vanaf de flat vertrekt om 18.30 en om 18.50 uur (aanmelden bij bewonersbegeleider van ZVH Martha Kross).

bergblauwstraat zvh

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Ans Pieper

    Vanaf het allereerste overleg zijn we als bewoners(commissie) betrokken bij de plannenmakerij. Keuze van het ontwerp, blauwdruk, sociaal plan en de openbare ruimte. Met architect, aannemer en ZVH.

  • ik dacht dat deze flats 10 jaar geleden gesloopt zouden worden, en nu worden ze voorbereid om in 2050 gasloos te kunnen zijn. Kan zo een flat wel zo lang staan?

  • Ans Pieper

    Ze zijn al deels gasloos. We koken op inductie. Alleen de verwarmingsketels worden nog met gas gestookt. Maar kunnen aangepast worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *