Rentenaar verlaat na 40 jaar Gedempte Gracht

Dierenspeciaalzaak Rentenaar gaat per 25 december dicht. De zaak zat 40 jaar lang op de kop van de Gedempte Gracht, op nummer 92.

Rentenaar heeft ook vestigingen in Koog a/d Zaan, Wormer, Krommenie, Wormerveer, Heiloo, UItgeest en Landsmeer. In Koog a/d Zaan is ook een Hengelsport-speciaalzaak.

In het verleden werd de zaak op de Gedempte Gracht diverse keren bekritiseerd omdat er levende dieren (o.a. honden) in de etalage stonden – al 10 jaar geleden werd er over deze verkoop geschreven.

rentenaar aankondiging

Per 1 januari komt er waarschijnlijk een horecazaak in het pand. Stadhart Zaandam en Stichting Binnenstadmanagement Zaandam weten niet wie de nieuwe huurder is.

Kerstavond is overigens op 24 december en niet op de 25e zoals op de mededeling in de etalage staat.

Ruim 25 jaar geleden zag het hoekje er overigens zo uit: met doorgaand autoverkeer over zowel Gedempte Gracht als Rustenburg. De foto (gemeentearchief Zaanstad) werd genomen vanaf de inmiddels gesloopte parkeergarage.

rentenaar 1989 3

 

Deel dit artikel:

30 reacties

 • Xandra

  Mooi zo ! Dat is 1 dier onvriendelijke zaal minder nog 8 te gaan.

 • Deborah

  Mooi! Hopelijk sluit deze dubieuze zaak snel alle deuren, met hondjes uit o.a. oostblok. Google voor de grap eens op Rentenaar Zaandam en je komt snel op een hoop misstanden. Verkoop van levende dieren vind ik sowieso niet meer van deze tijd.

  • Deborah

   De asielen zitten tenslotte vol genoeg.

   • Suzanne

    Nee hoor in Nederland zitten de asiels niet vol, dat is een misverstand. In Nederlandse asiels zitten vaak agressieve honden die niet goed opgevoed zijn en daardoor moeilijk te plaatsen zijn. De leuke lieve honden die er komen zijn er zo weer uit. Misschien zouden we eens meer moeten adopteren uit de asiels in oa Spanje, Roemenië of Griekenland.

    Maar gelukkig weer een winkel van deze keten minder, nu de volgende 8 nog…

 • Margreet

  Mooi ben hier blij mee, heb al meerdere malen geklaagt ook bij PVDD. wanpraktijken met dieren daar.

 • Mooi zo, opgeruimd staat netjes. Hopelijk stoppen ze dan helemaal met alle dieronvriendelijke geldgraaierij en gaan ze dus niet ergens anders weer een nieuw puppy handeltje beginnen. De mensen die hier puppies kochten sporen overigens ook niet.

 • Van die schattige kittens in kooitjes die je dan niet eens mocht aaien.

 • triest

  Zoveel commentaar en hoeveel veroordelingen en zo? Precies.

 • Jolanda

  Jammer hoor wat iedereen ook zegt ik heb een super hond !!bedankt

  • Waarmee je het broodfokken in stand hebt gehouden terwijl er in de oost-Europese asielen honden verhongeren. Zoveel organisaties die die honden redden en hierheen halen zodat die geadopteerd kunnen worden, en zijn allemaal leuke, lieve honden.

   Fokken van huisdieren zou verboden moeten worden en op het kopen van een huisdier van een fokker zou een straf moeten komen te staan want het is net zo schadelijk als helen van gestolen goederen!

  • Suzanne

   Dan heb je mazzel, vaak waren deze honden doodziek of mankeerde altijd wat. Maar jij behoort idd tot degene die zichzelf van te voren niet heeft ingelezen, dan kon je zien dat het niet zuiver was. Ik hoop echt dat we in Nederland eens wakker worden en dat de broodfok verleden tijd wordt. Vlaanderen Is al goed bezig maar roept Nederland op hetzelfde te doen, want nu komen de broodfokpups Nederland in, worden NL gechipt en hop de grens over. Volgende keer kan men beter kiezen voor een stichting die honden uit het buitenland haalt.

   • Cock

    Gelijk heb je! Koop een pup alleen bij een erkende fokker! Nooit in een winkel of op marktplaats. Een pup is geen krat bier! En bedenk van tevoren of je het onderhoud (voer, dierenarts, belasting, cursussen) wel kunt betalen.

    • Suzanne

     Cook, vergeet er niet bij te zeggen dat een hond voor zijn hele leven is in voor- en tegenspoed en niet totdat hij dingen gesloopt en in huis geplast heeft. En 4x per dag uitlaten en je hond bezig houden.

 • Henk

  Zo negatief allemaal.
  Geloof toch niet alles.
  Zo makkelijk die nieuwe media, doen, delen, delen.
  Kuddevolk.

 • Frits Krom

  Ik weet enkel maar van een Jan Rentenaar, leraar aan de Zaandijkse ULO school. Héél aardige gast, kreeg zomaar in enen kanker in zijn rechterbeen, had het in no time overal. Voor we met onze ogen knipperen konden, was ie weg. Heeft toen diepe indruk gemaakt …

 • irma de haas

  heel jammer dat rentenaar weg is mijn dieren komen er van daan en allemaal gezond bij fokkers kun je ook pech hebben juist om dat ze veel fokken bij rentenaar komen ook dieren binnen van particulieren en daar altijd goed en vriendelijk geholpen mijn dieren foto s hebben er jaren lang in de winkel gehangen

  • Rieni Otten

   Een echte dierenvriend haalt zijn dier uit het asiel. Waarom? Als dat je uitgelegd moet worden is het wel heel erg triest gesteld. Dieren worden in asielen gedumpt en zitten daar soms nog jaren tot aan hun dood, of ze worden ingeslapen om plaats te maken voor nieuwe dieren. Ondertussen laten zogenaamde “dierenvrienden” lol nestjes komen bij hun dieren en de baby’s geven ze dan weg aan onbekenden of winkels, niet wetende waar die onschuldige wezentjes dan terecht zullen komen. Kijk eens op http://www.alldogscount.nl Megalieve dieren die op de Roemeense straten zijn geplukt en op een warm mandje zitten te wachten. Ik heb daar zelf 2 honden en 2 katten vandaan, het zijn heerlijke dieren die het beste verdienen.

 • remco

  toch snap ik al die kopers van die oostblok hondjes oko niet…..denk je nou werkelijk dat je voor een 400 een hond met een stamboom hebt?

  daarvoor ben je 1000 kwijt maar dat hebben veel er niet voor over…

  • Suzanne

   De meeste mensen die bij Rentenaar een hond kochten wisten niet dat ze van de broodfok waren. En als ze er dan ook nog €400 hoor betalen dan zijn ze echt belazerd. Gechipt en voorzien van een Nederlands dierenpaspoort, met stempels van inentingen die ze niet gehad hebben, dit allemaal mogelijk gemaakt door een dubieuze dierenarts die het alleen om geld te doen is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *