Restaurant Europa in Het Hem

Een nieuwe eetplek in Zaandam. Op het Hembrugterrein: Restaurant Europa.

Geen kaart. Geen keuze. Maar voor € 60 krijg je een 8-gangendiner.

Spannend. Maar de vijf mannen achter Restaurant Europa verdienden eerder hun sporen bij onder meer BAK en Hotel de Goudfazant (beide in Amsterdam), dus dat lijkt wel goed te zitten.

Het restaurant is op 21 juni open gegaan. Online vonden we nog maar weinig beoordelingen, iemand vond de wijn te duur en vond dat het geklets over ‘lokale producten’ wel een tandje minder kon, een andere eter vond het “krakend vers, bijzonder in smaak en super lekker”.

Bij Petite Pasport meer info over Europa. Op de eigen website alleen booking-informatie.

(Wij kwamen online bij het restaurant terecht omdat Zaanstad daar op 15 juni een horeca-vergunning voor heeft verleend, tot 27 augustus kunnen ‘belanghebbenden’ nog een bezwaarschrift indienen.)

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Karin Singeling

  Koopje!

 • Jacqueline

  Het wordt nu, net als in Amsterdam, steeds duurder in de horeca!

 • Jaap Meeuwsen

  Raar bedrijf, website heeft niks te melden behalve wat Engelse termen.
  Een restaurant zonder menukaart ? Daar loop je toch voorbij ?
  Ik ga in ieder geval geen 60 Euro uitgeven voor iets waar ik niet van weet wat ik krijg.
  Maar goed, ieder zijn meug hoor.

 • Gerbrand Sijtsma

  Hier weer een gevalletje wat een boer kent vreet ie niet….
  Om een beetje mening te kunnen geven moet je dit restaurant een geprobeerd hebben.
  Waarom zo kortzichtig?

  • Jaap Meeuwsen

   Zoals ik al zei,ieder zijn meug hoor maar goed, wij willen graag weten wat we krijgen wanneer we € 120 voor twee man gaan uitgeven, is veel geld.
   Heeft niks te maken met kortzichtigheid dacht ik, maar ik ben nog nooit in een restaurant geweest waar ze geen menukaart hebben.

 • Marij Beuten

  Gisteravond heerlijk gegeten ! Verrassende gerechten, super sfeer, fijne mensen!

 • Denise Scholten

  Voor het eerst ooit dat ik een x-gangen menu op kan, zonder m’n man een en ander toe te schuiven.
  Alleen vis en groenten was voor ons wel even een verrassing, maar qua smaken hebben we niets gemist. Creatief uitziende gerechten, goed op smaak, maar voor een verwende uiteter geen uitspattingen. 12 gerechtjes, waarvan ik nog niet de helft kan opnoemen, want ze leken toch ook wel erg op elkaar. Wellicht dus toch niet zo creatief.

  Aardige gasten in de bediening, maar echt contact heb ik niet ervaren. Dat bleek ook vooral toen er 12 kruisjes op het raam gekrijtstift waren bij ons tafelnummer en we blijkbaar onzichtbaar werden.
  Voorafgaand aan ons bezoek werden we via een belletje gewaarschuwd dat het nogal eens fris kan zijn in de oude munitiefabriek. Dat vind ik nog steeds heel attent.
  Het moet echter wel je ding zijn, om tijdens een diner op de tocht te zitten. Of om op de genderneutrale toiletten je af te willen vragen waar dat plasje water (?) op de vloer vandaag komt (kijk vooral niet omhoog). We waren nieuwsgierig na een aanbeveling door vrienden, maar we zullen deze aanbeveling niet doorgeven aan anderen.
  Ik heb begrepen dat het restaurant met deze afstotelijke naam tijdelijk op deze locatie is gevestigd. Toch zou ik investeren in bewegwijzering en verlichting voor gasten die op de fiets komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *