Rob Verweij met Binnendelft in Het Sociale Winkeltje, Assendelft

Fotograaf Rob Verweij exposeert t/m eind juni in Het Sociale Winkeltje in Assendelft met grote kleurrijke foto’s van een specifiek Assendelfts landschap: de Binnendelft.

Volgens het persbericht van het Sociale Winkeltje is De Binnendelft “een van de verborgen parels van de Zaanstreek”. (maar door deze expositie niet echt verborgen meer).

Rob Verweij wandelde ruim een jaar lang dagelijks met zijn camera over het dijkje langs de Binnendelft.

“Het water van de Binnendelft loopt langs Saendelft Oost vanaf het gemaal Pieter Engel aan de Nauernasche Vaart naar de Communicatieweg Oost. De Binnendelft kruist de wandelroute van het Laarzenpad, een pad over uniek trilveen. Eigenhandig kan men met een trekveer de daar brede Binnendelft oversteken. Dit brede water is echter het best te zien wandelend of fietsend over het dijkje, gelegen aan de rand van Saendelft-Oost. De ene keer met een kleurrijke opkomende zon, soms met ijs of mist op het water. En altijd zie je het water, voel je de wind, lonkt het riet en de imponerende wolken. Elk moment van de dag weer anders. Assendelft op zijn mooist.”

Het Sociale Winkeltje zit in het winkelcentrum De Saen in Saendelft, Kaaikhof 7. Openingstijden zijn maandag en donderdag van 9.30-12.00 uur, en dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.30-17.00 uur. De foto’s zijn ook te zien op Instagram (rob.verweij.98) en facebook (Rob Verweij).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *