Muziekcafé Jinx aan de Zuiddijk in Zaandam is gister op last van burgemeester Vreeman per direct gesloten na de vondst van een hennepkwekerij door de politie.

De politie vond de kweekruimte in de kelder onder het podium. De hennepkwekerij was op dat moment niet meer in gebruik.

Jinx blijft vier weken dicht. De gemeente onderzoekt “of verdere maatregelen getroffen moeten worden.”

Op Facebook schrijft Team Jinx:

Tot onze spijt en GROOT verdriet moeten wij mededelen dat de gemeente Zaanstad heeft besloten om Jinx per direct te sluiten voor een minimale periode van 4 weken.
Wij zijn hier kapot van en staan met onze rug tegen de muur.
Ook zullen wij iedereen op de hoogte proberen te houden voor nieuwe updates.

Wij hebben nu onze rust en energie nodig om alles op een rijtje te zetten dus de telefoons gaan UIT!

In de reacties is vooral de gemeente de gebeten hond, kwalificaties als kakkerlakken, kuthufters, randdebielen, idioten en mafkezen vallen, dat onder het podium hennep is gekweekt, is kennelijk niet zo’n probleem voor veel bezoekers.

Dit is niet de eerste keer dat de gemeente dwarsligt

Klinkt er naar dat we de handen samen moeten slaan en met zijn allen maar eens moesten gaan demonstreren op het Stadhuisplein.

Echte criminelen bestrijden is veel gevaarlijker dan kleine ondernemers lastig vallen!

Blijkbaar is geen bewijs aantreffen in Znstd toch genoeg voor een veroordeling. Juridisch lijkt me dit een erg gammel verhaal van de gemeente. Maar ondertussen ben je mooi klaar met die mafkezen.

De mensen die het hardst werken zijn altijd de lul. Schandalig.

Hieronder de wietkaart van de Zaanstreek. In 2017 zijn nog nog maar negen vondsten gemeld. De politie lijkt overigens niet alle vondsten meer te melden. De Jinx-vondst werd pas achteraf door de gemeente bekend gemaakt. Op de meldingenpagina van de politie ontbreekt deze.

 

Foto Jinx van Google Streetview.