DZ: roddel en achterklap op het internet

Roddel en achterklap op het internet – DZ sluit de gelederen

Voorzitter Mulder weg, penningmeester Hein Pot weg. Maar de eenheid in DZ is hersteld.

Via 140 tekens (en 4 taalfouten) kondigde voorzitter Wim Mulder aan ermee te stoppen bij DZ.


Met de voorzitter werd fractievoorzitter Aart Molenaar bedoeld bleek later – Mulder had geen onoverkomelijke bezwaren ‘wegens’ zichzelf.

Op Twitter, waar de DZ-fractie zich zelden onbetuigd laat, was het stil, maar later op de avond gebruikte de voorzitter (Molenaar) Facebook om uit te leggen wat er allemaal ‘echt’ aan de hand was:

Omdat er nogal wat onduidelijkheden zijn ontstaan door een ongenuanceerd bericht op de sociale media.

De verklaring roept meer vragen op dan ze beantwoordt:

“Na de verkiezingswinst op 19 maart j.l. besloot de gezamenlijke fractie van Democratisch Zaanstad een andere politieke koers te willen varen. Met positieve bijdragen en eigen planontwikkelingen wil de partij een ander politiek klimaat scheppen.”

DZ heeft een programma, haalt daar 4 zetels mee binnen en gaat “andere politieke koers varen”. Dat is lekker voor de kiezers!

Bovendien wil men zich onderscheiden door “positieve bijdragen” – wie de geschiedenis kent weet dat dit inderdaad een volledig andere koers is, bij DZ is men altijd wars geweest van elke positieve bijdrage.

“Partijvoorzitter Mulder kon zich niet vinden in de unanieme wensen van de fractie.”

Wat staat hier nou eigenlijk? Lees even een eerdere tweet-liefdesverklaring tussen Aart en Wim.


Het pluche. Daar gaat het over. Een gokje – Aart wil wethouder worden, consessies doen, positief worden, plannen maken, een andere politieke koers. En Wim is daar tegen.

In de staart van het Facebook-artikel duikt nog een ander issue op:

Eerder die avond had penningmeester Hein Pot al bedankt voor zijn functie. (…)  Aangezien Hein hetzelfde woonadres als Juliette Rot heeft en Juliette tot raadslid is gekozen, acht Hein het niet gewenst en ondemocratisch als twee mensen uit hetzelfde gezin in fractie en bestuur zitten.

Huh? Zelfde adres? Hokken ze? So What? Dat is kennelijk 10 jaar lang geen probleem geweest. Julliette was namelijk steunfractielid, en had net zoveel met DZ (en meneer Aart) te maken als nu. Waarom is het nu een probleem? Hier is meer aan de hand. We hebben het eind van de problemen bij DZ nog niet gezien.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *