Roddel en achterklap: Westzaner toneelvereniging Herleving jubileert

Heb je het al gehoord..?

Toneelvereniging Herleving uit Westzaan bestaat 70 jaar!

De voor deze gelegenheid door Marijke van der Pol geschreven jubileumvoorstelling ‘Buus & Buur’ onder regie van Sylvia de Jong is een levendige vertoning.

Rode draad
34 spelers zetten in dit blijspel scènes vol markante Westzaners van alle tijden neer. “Wat gebeurt er allemaal in de winkel van Dirk Mes?” is de vraag die iedereen bezig houdt. Het is het gesprek van de dag en vormt de rode draad van de voorstelling.

Herleving uit Westzaan 1

Frits Klerk wil als schilder best een steentje bijdragen. Restaurateur Bart Nieuwenhuijs (midden) wordt gespeeld door Tom Smit. Rechts Dirk Mes (Robert Stevens) en moeder Sol (Aukje Maij). (Foto: Dirk Jongejans)

Place to be 
Deze Orkaankracht mocht een repetitie bijwonen en heeft pakweg een half uur van de voorstelling gezien. Als niet-Westzaner had ik nog nooit van Dirk Mes en zijn timmerwinkel gehoord, maar het blijkt de place to be te zijn geweest in Westzaan en is dat zeker in het stuk.

Blijf jezelf
In de timmerwinkel is het een komen en gaan van personages, Westzaners van vroeger en nu. Sommigen spelen zichzelf!

Hilarisch 
Als er bij Dirk een logé van buiten het dorp blijft hangen wordt het nóg drukker in de zaak. Natuurlijk moet er over de verschillende ontmoetingen ook flink geroddeld worden, met alle misverstanden en hilarische gevolgen van dien.

Herkenbaar
Het levert voor Westzaners waarschijnlijk herkenbare en ook voor mij als buitenstaander bijzonder vermakelijke situaties op. Maar daarover zal ik niet verder uit de school klappen..

Wees er rap bij 
Er wordt gespeeld op 24 en 31 oktober en 1, 6, en 7 november in Dorpshuis De Kwaker, en wat denk je.. het gaat hard met de kaartverkoop! De zaterdagavonden zijn al uitverkocht. Echt waar! Kaarten zijn nog wel beschikbaar voor de voorstelling van vrijdagavond 6 november om 20:00 uur en zondagmiddag 1 november om 14:00 uur.
Ze zijn te bestellen via e-mail: buusenbuur@gmail.com onder vermelding van het aantal kaarten en de datum van de voorstelling.

.. en zo is het! 

Sandra Looren de Jong
Foto’s van Dirk Jongejans 

Herleving uit Westzaan 3

Spelers en overige medewerkers van Buus & Buur bij de voormalige timmerwinkel van Dirk Mes in Westzaan. (Foto: Dirk Jongejans)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *