Rondje om de kerk (Pinksterronde Krommenie)

De Pinksterwielerronde van Krommenie wordt vanaf dit jaar gereden op Eerste Pinksterdag in plaats van op de ‘Zaanse feestdag’ Pinksterdrie.

Bovendien is door DTS een nieuwe ronde uitgezet via de Heiligweg over Weverstraat, Snuiverstraat, Zuiderhoofdstraat, Noorderhoofdstraat en via het Kerkplein terug naar de Heiligeweg.

Café ’t Centrum is het middelpunt voor het publiek met live muziek en een mobiele bar.

Op zondag 20 mei starten om 13:45 de Sportklasse voor een wedstrijd van 50 kilometer. Om 15:00 is het de buurt aan de elite/belofte/amateurs voor hun wedstrijd over 80 kilometer.

Binnenkort krijgen de inwoners van het centrumgebied via een brief meer informatie over de het verkeer en het parkeren tijdens het evenement.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Co Rol

    Waar doet de wielerronde de Noorderhoofdstraat aan? Volgens mij is het Kerkplein de plek waar Noorder- en Zuiderhoofdstraat in elkaar overgaan en dus maakt de Noorderhoodstraat géén deel uit van het circuit.
    Overigens vind ik het een slecht idee om de ronde niet langer op Derde Pinksterdag te houden. Het was zo’n beetje het enige nog dat herinnerde aan die fraaie traditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *