Zaandijk kon zondag bij een overwinning bij Rood Wit Zaanstad de koppositie pakken in de 4e klasse. De thuisploeg was echter oppermachtig en won verdiend met 3-0. Door de zege meldt de ploeg van Levinho Wijdenbosch zich in de subtop. Ondanks dat Zaandijk even pas op de plaats moet maken, hebben ze nog steeds de minste verliespunten van alle ploegen. 

Een klasse hoger wist RCZ eindelijk de eerste punten van het seizoen te pakken. Nadat het kwartje al enkele keren de verkeerde kant was opgevallen, verliep de wedstrijd dit keer in het voordeel van de Racers. Tegen subtopper RKEDO werd er op eigen veld een 4-2 zege geboekt. Sporting Krommenie, waar Jordi van Beek bezig is aan zijn laatste seizoen als trainer, won de lastige uitwedstrijd bij Bergen met 2-3. Door de overwinning klimt de ploeg naar de 3e plaats in de stand.

In de 2e klasse werd er weer volop gescoord, al bleven niet alle Zaanse ploegen aan de goede kant van de score. SVA boekte (weer) een overtuigende zege, ditmaal werd Medemblik met 0-5 verslagen. Saenden liep bij hekkensluiter LSVV tegen een zeer pijnlijke nederlaag op. Met maar liefst 7-1 boekte de ploeg uit Zuid-Scharwoude haar eerste overwinning van het seizoen. 

Fortuna Wormerveer wist in de 1e klasse weer een knappe overwinning te boeken. Thuis tegen Hoofddorp werd het, misschien enigszins tegen de verhouding in, 2-1. Met de 3 punten gaf Fortuna zichzelf in ieder geval een mooi cadeau voor haar 116e verjaardag.

De uitslagen van zondag zijn:

Fortuna Wormerveer – Hoofddorp 2-1
Assendelft – FC Uitgeest 2-2
KFC – Westfriezen 1-1
LSVV – Saenden 7-1
Medemblik – SVA 0-5
VSV – Hercules Zaandam 3-3
RCZ – RKEDO 4-2
Koedijk – WSV’30 2-2
Bergen – Sporting Krommenie 2-3
Rood Wit Zaanstad – Zaandijk 3-0

Door sportredactie De Orkaan. De foto komt van de Facebookpagina van RCZ.