Rood Wit Zaanstad pakt 1e periodetitel

Afgelopen weekend stond in het teken van inhaal- en bekerwedstrijden en uiteindelijk was het een succesvol weekend voor de Zaanse clubs.

Rood Wit Zaanstad

Rood Wit Zaanstad speelde zondag op eigen veld thuis tegen Heemstede. Vooraf was de opdracht duidelijk, winnen met minimaal 2 doelpunten verschil zou de winst van de 1e periodetitel in de 4e klasse betekenen. Na een 1-1 ruststand, wist de ploeg van Levinho Wijdenbosch in de 2e helft uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Het werd na een rode kaart voor Rood Wit nog spannend in het laatste kwartier, maar de voorsprong werd vast gehouden en de ploeg verzekerde zich daarmee van een plek in de nacompetitie.

Sporting Krommenie

De verrassende nummer 11 van de 3e klasse Sporting Krommenie ging op bezoek bij TABA, dat op de veilige 8e plek staat. Vooraf was het verschil 6 punten en na een doelpuntrijke middag is dat ook zo gebleven. Met het 3-3 gelijkspel blijft het voor Sporting Krommenie een zware opgave om uit de degradatiezorgen te komen.    

Fortuna

Zaterdagmiddag kwamen Fortuna Wormerveer zaterdag en zondag in actie in de 3e ronde van de KO fase in de Districtsbeker. Het zaterdagteam ging op bezoek bij zondag 4e klasser DHSC en wist knap met 0-2 te winnen. Later op de middag ontving het zondagteam 4e Divisionist Swift (zat). De thuisploeg stond lang met 1-0 voor, maar door een gelijkmaker in de absolute slotfase moesten penalty’s uiteindelijk de winnaar bepalen. Aangezien Fortuna Wormerveer die beter wist te nemen, is de club met 2 teams vertegenwoordigd bij de laatste 16 in de Districtsbeker.     

Klik hier voor alle standen in de diverse competities 

Wedstrijden zaterdag 18 februari (beker)

  • DHSC – Fortuna W. (zat) 0-2
  • Fortuna W. – Swift 1-1 FW wns

Wedstrijden zondag 19 februari (competitie)

  • TABA – Sp.Krommenie 3-3
  • Rood Wit Z – Heemstede 3-1

Foto: na afloop Rood Wit Zaanstad-Heemstede (VoetbalVaria)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *