Rooswijk op de schop

De kruising van de Guisweg en Fortuinweg voor het politiebureau in Zaandijk wordt een rotonde. De Fortuinweg zelf wordt opnieuw geasfalteerd, de Dr. Jan Mulderstraat wordt een ‘fietsstraat’.

Het werk begin op 25 juni en moeten in november 2018 klaar zijn. Om de wijk bereikbaar te houden wordt ook in de avonden en ’s nachts gewerkt.

Omdat de Fortuinweg de enige wijkontsluitingsweg is, heeft dit tijdelijk gevolgen voor de bereikbaarheid van Rooswijk aldus de gemeente. Daarom worden de rotonde en de fietsstraat in de vakantieperiode aangelegd. Omrijden is noodzakelijk op sommigen tijden. Eerst wordt het deel van de John Lennonstraat tot aan de Simon Gammerkade. aangepakt

De Dr. J. Mulderstraat richt de gemeente in als fietsstraat. Auto’s mogen daar rijden en parkeren, maar zijn daar te gast. Langs deze wegen vernieuwt de gemeente ook de trottoirs, verlichting en een deel van de bomen.

Deel dit artikel:

7 reacties op Rooswijk op de schop

 1. Bruce schreef:

  Als het de enige ontsluitingsweg is, hoe kun je dan omrijden?

 2. Bruce schreef:

  Bedankt, ik zie hier inderdaad wat meer informatie over de fasering: https://www.zaanstad.nl/mozard/document/docnr/4948556/15%20juni%202018%20-%20Aankondiging%20start%20werkzaamheden%20Fortuinweg,%20Guisweg%20en%20omgeving

  Ik ben wel nog steeds heel benieuwd hoe een rotonde gaat worden aangelegd op het kruispunt terwijl verkeer (in beide richingen!) nog steeds moet kunnen passeren, omdat er geen tweede weg Rooswijk in/uit is.

 3. Adri schreef:

  Volgens contactpersoon bij de Gemeente Zaanstad, zal er tijdens fase 3(afsluiting Fortuinweg tussen S. Gammerkade en Guisweg) een bypass voor autoverkeer komen, al dan niet geregeld door tijdelijke verkeersregeling of verkeersregelaars.

 4. Mariette schreef:

  Weet iemand of dit ook gevolgen heeft voor de haltes en route van buslijn 64 van Rooswijk naar Kogerveld? Bij Connexxion zijn er geen omleidingen bekend (ik heb gebeld) maar als de Fortuinweg 25 juni wordt afgesloten kan de bus daar toch ook niet meer rijden?

 5. netty schreef:

  wat ze moeten aanpakken doen ze niet de spoorweg overgang

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *