Roots aan de Zaan stopt er (tijdelijk) mee…

Opnieuw coronaregels voor evenementen, tegenvallende kaartverkoop en onzekerheid over de subsidie… Roots aan de Zaan (‘folk-folkrock-americana-roots concerten’) stopt er voorlopig mee.

Als er weer optredens worden georganiseerd zal dat pas in maart 2022 zijn.

Het persbericht:

“Een combinatie van flink achterblijvende kaartverkoop (voor acts die vòòr corona garant zouden hebben gestaan voor een volle zaal), hernieuwde constante coronamaatregelen-onzekerheid alsmede het pas eind december uitsluitsel krijgen over subsidie voor het komende jaar maakt, dat Roots aan de Zaan heeft besloten geen concerten meer te organiseren tot de lente. Pas op 26 maartstaat er weer iets in de agenda, onder voorbehoud. 

Dit houdt in dat de concerten van Flairck (21 november a.s.), de Vlaamse harpiste Lakshmi (10 december), die Ierse topband Altan (15 januari) en zangeres Cara Dillon (12 februari) uitgesteld worden tot een later te bepalen datum. Wat er vanaf maart kan gebeuren, wordt rond januari bekeken. 

De organisatie zag zich voor de keuze gesteld zonder meer door te gaan met mogelijk verstrekkende financiële gevolgen, of de stekker er uit lijfsbehoud tijdelijk uit te trekken. Het werd dat laatste.”

Het eerste afgelaste concert is van Flairck (foto).

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  En zo gaan ze maar door in Den Haag. Onbegrijpelijk.
  En maart 2022 ?
  Ga er maar vanuit dat het dan nog veel erger ( lees enger ) gaat worden !
  Ik ga maar uit van 2023 als alles dan tenminste niet helemaal definitief kapot is gemaakt door die idioterie.
  Maar goed, Roots aan de Zaan, veel sterkte, geweldig dat jullie toch blijven volhouden.

  • Roots aan de Zaan

   “En zo gaan ze maar door in Den Haag”?
   Even heel duidelijk: ik heb e.e.a. niet afgelast wegens “Den Haag” en “idioterie”. Ik heb het grootste deel van april 2020 op de IC doorgebracht (zes weken ziekenhuis) dus ik neem corona reuze serieus, ben blij dat ik er nog mag zijn: covid is de absolute hel en eenieder die het tegendeel beweert: ik WEET het, want ik zat op de eerste rang in maart 2020, als ik ergens idioterie zie dan zit dat o.a. onder de paraplu’s van de heren Engel en Baudet.
   Ik wil niet de indruk wekken dat “Den Haag” maakt dat we voor nu even niet door kunnen met onze concerten. Ik zou oprecht nooit stemmen op degenen die nu aan de touwtjes trekken (concerten organiseren is ZO Linkse Hobby, and proud of it) maar … ik heb dit – direct – aan den lijve ondervonden met nul twijfel, de pandemie is er, die maakt nu dat mensen veel afwachtender zijn met reserveren (of niet reserveren vanwege QR, waar we gewoon op scannen, maar let wel, mijn stellige indruk is dat -onder ons publiek- DAT een verwaarloosbare minderheid is).
   Ik vind het bovendien zelf begrijpelijk dat mensen niet reserveren omdat ze drukte willen mijden, ik voel me er zelf ook niet fijn bij.
   Uit zelfbehoud en verantwoordelijkheidsgevoel (ik moet er oprecht niet aan denken dat iemand ooit bij ons concert iets zou oplopen) doen we de stekker er tijdelijk uit, ook omdat ik die constante onzekerheid niet wil hebben (waarbij zeker meespeelt dat we pas eind december zeker zijn over al dan niet subsidie over de jaren 2022-2023.
   In maart starten we weer, dan met kleinschaliger concerten waar niet (zoals nu) een volle bak nodig is. Dat komt wel weer.

   Maar dank voor de gewenste sterkte. Alleen dan wel voor de juiste reden graag.

 • Jaap Meeuwsen

  Middels deze ( laatste ) reactie wil ik toch graag nog even aangeven dat ik het jammer vind dat mijn eerdere reactie de indruk zou wekken dat ik zou onderschatten wat het is met corona op de IC te belanden, dat is allerminst het geval en ik vind het zeer moedig van jullie evengoed vol te blijven houden.
  Moet er echt niet aan denken te moeten doorstaan wat jij ondergaan hebt hoor. En waarschijnlijk nog ?

  Het probleem is dat de heer de Jonge na bijna twee jaar nog steeds blijft volhouden dat deze maatregelen en de vaccinaties de oplossing zouden zijn om uit deze crisis te komen en daar zit nu net het gevaar.
  Ze wekken de illusie dat men volledig gevaccineerd met QR code gezellig weer overal aan kan deelnemen echter dat dit niet zo blijkt te zijn bewijst het aantal ziekenhuisopnames ondertussen steeds meer, nu al is het percentage gevaccineerden dat opgenomen wordt al tegen de 40 % !
  Dus een ruimte vol met groene vinkjes veilig ? Schijnveilig moeten we het helaas noemen want nog steeds besmettelijk.

  Ben absoluut niet tegen vaccineren, zelf ook volledig, zal het nu maar zeggen voordat iedereen mij voor Wappie uit gaat maken, maar
  we moeten wel iedereen blijven respecteren die dat niet wil of kan om welke reden dan ook want een gehele tweedeling in de samenleving wil toch
  niemand denk ik zo en daar gaan we op deze manier wel naartoe helaas.

  En de heren Engel en Baudet…tja, wat moet je daar mee…hoe moet ik het nu netjes zeggen…functie elders ?
  En rap een beetje graag !

  We zullen toch echt moeten accepteren dat we met Covid moeten leren leven, het is er en het blijft er al probeert onze minister president nou nog zo hard met z’n hamertje dit virus kapot te slaan.

  Duidelijk zal moeten zijn dat we al lang in een Zorgcrisis zitten i.p.v. een Coronacrisis en dat moet eindelijk opgelost worden.
  Blij dat ik niet in de schoenen sta van al die zorgmedewerkers die zulk geweldig werk doen en dat nog steeds voor geen Eurootje extra. Hulde !

  • Roots aan de Zaan

   Ik wilde met name aangeven dat “Den Haag” niet de reden is van dat we er (even) uitstappen, want dat suggereert je reactie m.i. wel. Corona is de reden dat we er (weer) even uitgaan. Dingetje subsidieonzekerheid -precies nu- speelt ook mee, hoewel dat zonder corona in geval van een zekere volle bak (in een normale situatie) voor deze concerten niet per se zou mee hebben gespeeld.
   Onze concerten zijn vanaf maart veel kleinschaliger en dus makkelijker, ik ga er dus van uit dat we dan wel weer kunnen tenzij alles helemaal uit de klauwen loopt.
   Iedereen heeft er tabak van natuurlijk, wij ook. Ik ga van het positieve uit en heb alle vier de gecancelde concerten nu een nieuwe plek kunnen geven. Degenen die een forst publiek nodig hebben zitten nu ver weg (dec 2022 t.m feb 2023), zodat dat voorlopig geen hoofdbreken is … en verder kan ik (met jou) slechts duimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *